Buinen blijft koploper in de zondag 5e klasse E na ruime zege op Witteveense Boys ’87

Buinen won de topper van Witteveense Boys ’87 en blijft koploper in de zondag 5e klasse E.

Buinen is ook na speelronde 5 nog de koploper van de zondag 5e klasse E. Op het eigen sportpark De Woerd in Buinen won het de topper van Witteveense Boys ’87 met 5-1. Buinen stond bij rust al met 3-1 voor en bouwde die voorsprong in de tweede helft verder uit. Door de zege werd Witteveense Boys op vier punten achterstand gezet.

De thuisploeg legde een behoorlijke wedstrijd op de mat en was deze middag duidelijk de betere in deze topper. Het verschil voorafgaand aan de wedstrijd was een punt in het voordeel van Buinen, waarbij Witteveen een wedstrijd minder had gespeeld. Buinen beleefde een prima start van het duel en stond na tien minuten al op een 1-0 voorsprong. Clubtopscorer Albert Stevens was trefzeker en zag zijn ploeggenoot Remco Wolters niet veel later de 2-0 maken.  De aansluiting werd echter snel gevonden door de bezoekers, die vlot op 2-1 kwamen via Bob Seele. Buinen bleef echter de bovenliggende partij en de 3-1 kwam nog voor rust tot stand. Marc Haandrikman bracht de marge weer op twee in het voordeel van de thuisploeg.

Vroege beslissing

Na de pauze werd de wedstrijd feitelijk al snel beslist. De 4-1 van Michiel Vedder viel kort na rust en daarmee zat Buinen op rozen.  Ondanks dat het zelfs nog met tien man verder moest in de tweede helft. Marcel Vedder mocht inrukken met twee keer geel, maar zelfs met tien man kwam Buinen niet meer in de problemen. Sterker nog, de thuisploeg scoorde nogmaals en het was wederom Stevens die de zege nog wat extra glans gaf: 5-1. Een ruime zege voor Buinen, dat voorlopig de koploper blijft met een punt voorsprong op Eext, dat de andere topper in deze klasse won van GKC.