GKC geeft voorsprong uit handen en verliest topper van Eext

GKC had een comfortabele voorsprong, maar gaf die uit handen tegen Eext.

GKC heeft de topper in zondag 5e klasse E met 2-4 verloren van Eext. De Gasselters leken op weg naar de winst in deze belangrijke streekderby. Bij rust stond de thuisploeg namelijk nog voor met 2-0. Na rust draaiden de bezoekers de wedstrijd echter volledig om en boog Eext de 2-0 achterstand om in een 2-4 zege. Daardoor bleef Eext in het spoor van koploper Buinen dat ook won en moet GKC voorlopig een pas op de plaats maken.

Beide elftallen hadden na drie competitiewedstrijden nog de volle buit. Alle drie de wedstrijden werden in winst omgezet en daardoor was de achterstand op koploper Buinen slechts één punt. Bij winst zou de winnaar in ieder geval goede zaken doen, gezien ook Buinen en Witteveense Boys ’87 tegen elkaar speelden. En die goede zaken leken in eerste instantie gedaan te worden door GKC. De thuisploeg verkreeg  in de eerste helft na een dik kwartier spelen een 1-0 voorsprong via Grieto Korthuis. Toen enkele minuten later ook de 2-0 viel leek het een mooie middag te gaan worden voor GKC. Rick Alting was de maker van de 2-0 en met die tussenstand zochten beide elftallen de kleedkamer op.

Wedstrijd gekanteld

Na de pauze kantelde de wedstrijd echter volledig in het voordeel van Eext, dat na een kwartier spelen in de tweede helft de aansluitingstreffer maakte. Daarvoor moest Alting al inrukken met twee keer geel op zak, maar had GKC de wedstrijd volledig naar zich toe kunnen trekken. Danny Kolp faalde echter vanaf elf meter. Berni Nijhof zorgde dus dat de spanning weer terugkwam in de wedstrijd. Een tiental minuten later volgde al de gelijkmaker door Ruben Raterink vanaf elf meter. Nijhof en Raterink bleken in die tweede helft de plaaggeesten te worden voor GKC, want een ruime tien minuten voor tijd was Raterink opnieuw trefzeker vanaf de stip. Een voorsprong voor Eext, dat vijf minuten voor tijd de wedstrijd definitief in het slot gooide. Nu was het Nijhof die scoorde en daarmee Eext definitief de drie punten schonk.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Doelman Van Dijk redt punt voor Gieterveen

Gieterveen heeft in de wedstrijd tegen EHS ’85 geen revanche genomen voor de eerste verliespartij ...

Titan laat het lelijk liggen

In de wetenschap dat Valthermond afgelopen zaterdag revanche had genomen op Zuidlaren voor de eerdere ...

Annen verslaat studenten van The Knickerbockers

Annen won de eerste bekerwedstrijd in de groepsfase van de studenten van The Knickerbockers, ...