SJS speelt ook gelijk tegen SVBO

SJS leek op weg naar de overwinning tegen SVBO, maar in de slotfase ging het toch nog mis.

Foto Brigitte de Wijk, SJS speelde voor de derde keer op rij gelijk.

Het lukte SJS eindelijk weer eens om te scoren, maar ook tegen SVBO leverde dat niet de gewenste overwinning op. Opnieuw kreeg SJS in de slotminuten van de wedstrijd een domper te verwerken en speelde het voor de derde achtereenvolgende keer gelijk. In de uitwedstrijd tegen SVBO werd het 2-2.

In de eerste twintig minuten speelde SJS behoorlijk en probeerde gevaar te stichten richting de goal van SVBO. Dat leverde ook een aantal goede mogelijkheden op, maar wederom werd daar maar wat slordig mee om gesprongen. De ploeg blaakt op dit moment niet van het zelfvertrouwen, maar op de inzet en het spelidee was nog niet zoveel aan te merken. Alleen bleef de bevrijdende openingstreffer uit.

Voetbalwet

En zoals in de voetbalwet staat omschreven, als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel. Knullig balverlies van Kornelius gaf SVBO de mogelijkheid om spits Klingenberg alleen op doelman De Jonge af te sturen. Eerstgenoemde moet je dit soort kansen niet geven, want hij rondde beheerst af. In de 22e minuut kwam SJS dus op achterstand, 1-0. Even beduusd en gefrustreerd van deze tegentreffer herpakte het elftal zich goed en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er ook vlak voor rust. Na goed doorzetten van Panneman op de rechterflank kon deze de bal panklaar breed leggen op Oosting, die het gemak de bal in het lege doel kon schuiven. Een verdiende gelijkmaker en daarmee direct de ruststand, 1-1.

Op voorsprong

In het tweede bedrijf ging SJS op zoek naar de voorsprong, maar het was SVBO dat direct gevaarlijk werd. Opnieuw Klingenberg was dichtbij een treffer, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. Niet veel later was het dan toch SJS dat op voorsprong kwam. Kay Rijkens kwam door op rechts en iets dat tussen een voorzet en een schot uitkwam, zeilde in de verre hoek over de verbouwereerde doelman van SVBO, 1-2. Niemand bij SJS maalde daar uiteraard om, want de voorsprong was een feit. Daarna had het duel in het slot gegooid kunnen worden door Springer. Na een goede actie en dito voorzet van Timmer belandde ook zijn schot op de lat. Helaas geen treffer dus, maar ook aan de andere kant moest doelman De Jonge twee keer handelend optreden. Spits Klingenberg was de enige aan de kant van SVBO die voor echt gevaar zorgde, maar in twee 1-op-1 situaties kwam De Jonge als winnaar uit de strijd. SJS was gewaarschuwd, want de drie punten waren nog lang niet veilig.

Domper

SVBO ging meer en meer naar voren spelen en werd steeds dreigender. De wissels van trainer Halmingh leverden niet het gewenste effect en SJS kwam verder in de verdrukking. Als het al de overwinning zou binnen slepen, dan was deze zeer zwaarbevochten. De waarheid bleek ook deze zaterdag helaas anders. Nadat invaller Vos nog twee keer dichtbij een mogelijkheid kwam, was het SVBO dat de gelijkmaker liet aantekenen in de 89e minuut. Invaller Boers werd de gelukkige maker en zo eindigde de wedstrijd opnieuw in een gelijkspel, 2-2.

Foto’s Brigitte de Wijk: SVBO – SJS