SJS wist na vier wedstrijden op rij zonder overwinning eindelijk weer eens te winnen.

Met een zucht van opluchting stapte SJS vandaag als winnaar van het veld. In de uitwedstrijd tegen WVV werd eindelijk weer eens de overwinning binnengesleept. Na een nederlaag en drie gelijke spelen smachtte de ploeg van trainer Otto Halmingh naar resultaat en dat lukte, zij het erg moeizaam. Maar niemand die na afloop bij SJS daarom maalde.

WVV was in de beginfase nadrukkelijk op zoek naar de mogelijkheden om gevaar in de Knoalster-defensie te stichten, maar deze stond haar mannetje. SJS scoort dan zelf (te) weinig, maar het krijgt ook niet bijster veel tegen (na koploper Vitesse ’63 heeft het momenteel de minste tegengoals). En daar ligt nu net de crux van het team, te weinig wordt er nog gedaan met de mogelijkheden die het krijgt.

Rijkens op schot

Toch kwam SJS na 22 minuten spelen op voorsprong. Na een goede actie over links werd de voorzet met de hand beroerd door de Winschoter-verdediger en scheidsrechter De Klein wees resoluut naar de stip. Kay Rijkens ontfermde zich over dit klusje en rondde bekwaam af: 0-1. Een meevaller voor SJS dat vervolgens meer en meer ruimte kreeg om te gaan voetballen. Het werd gevaarlijker, maar ook aan de kant van doelman De Jonge kwamen een aantal mogelijkheden voor WVV. De doelman verkeert echter al een tijd in goede vorm en hield dan ook zijn doel schoon. Vlak voor rust wist SJS zelfs de score te verdubbelen. Een uitstekende lopende aanval over rechts kwam uit bij opnieuw Rijkens. Doordat Timmer met een goede loopactie buitenom ruimte te creëerde voor Rijkens besloot deze maar eens af te drukken met links. En dat bleek een uitstekende keuze, want de bal draaide prachtig over de Winschoter doelman in de verre hoek, 0-2. Een heerlijk moment om te scoren en met een mooie marge de kleedkamer op te zoeken voor de rust.

Zonder kleerscheuren

WVV kwam getergd de kleedkamer uit. SJS was gewaarschuwd, maar liet zich toch het kaas van het brood eten in de beginfase van de tweede helft. En dat resulteerde al snel in de aansluitingstreffer voor WVV. Enkel Kornelius had nog redding kunnen brengen, maar dat lukte hem helaas niet. De verdediging stond uit positie en WVV scoorde: 1-2. Met nog 43 minuten op de klok werd het wederom een enerverende middag voor alles wat SJS een warm hart toedraagt. Het spel van de Knoalsters werd er niet beter op en het liet zich verder naar achteren drukken. Wonder boven wonder kwam het er zonder kleerscheuren af. WVV werd meerdere keren gevaarlijk, maar was slordig in de afwerking of vond doelman De Jonge op haar pad. Inmiddels was Breedveld spits Springer komen aflossen en kreeg SJS ook nog twee goede mogelijkheden via Hommes en Rijkens. Beiden moesten in de Winschoter doelman hun meerdere erkennen. Toch bleef het ‘billen knijpen’ tot het laatste fluitsignaal. SJS kwam nog goed weg dat scheidsrechter De Klein voor een overtreding op Nomden floot, want de bal vloog vervolgens in de lange hoek achter doelman De Jonge, maar de treffer werd tot grote opluchting niet geteld. Niet veel later besloot scheidsrechter De Klein het duel te eindigen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer heeft nog één punt nodig voor een geslaagd seizoen

Ook in haar zesde wedstrijd van het seizoen bleef Alteveer zonder puntverlies. De Alteveerders ...

Stadskanaal opnieuw met lege handen

SC Stadskanaal heeft ook haar vierde wedstrijd op rij niet weten te winnen. In ...

Onstwedder Boys heeft geen kind aan Middelstum

Onstwedder Boys heeft op het eigen ‘De Boskamp’ een verdiende overwinning geboekt op Middelstum. ...