Musselkanaal boekt tegen TWEDO vierde zege op rij

Musselkanaal boekte in een enerverende wedstrijd tegen TWEDO alweer de vierde overwinning op rij.

Foto Bert ten Hoff, Musselkanaal is net op 3-3 gekomen.

En opnieuw trok Musselkanaal aan het langste eind, in een uiterst vermakelijk duel maakte Musselkanaal een 2-3 achterstand in de tweede helft goed. Het laatste half uur verhoogde de thuisclub de druk op de gasten en middels doelpunten van Bjorn Banus en Rolf Kayser werd een voorsprong afgedwongen en geroutineerd werd deze over de eindstreep getrokken, 4-3.

Bij Twedo stapte deze week trainer Harjo van der Valle op en dat inspireerde de gasten blijkbaar want de beginfase was duidelijk voor TWEDO. De eerste kansen waren ook voor het team van de nieuwe trainer Jannes de Lange maar Jurben Visser wist een tweetal mogelijkheden niet te benutten. Musselkanaal begon veel te slapjes aan het duel maar smaakte naar dertien minuten wel het genoegen om een voorsprong te nemen. Jordy Oost leek te scoren maar keeper Rick Manting keerde de bal. Deze kwam voor de voeten van Maurice Meijer en uit een moeilijke hoek schoot hij beheerst raak,1-0.

Strafschop

TWEDO was niet aangeslagen en zes minuten later was het ook alweer gelijk. Een vrije trap werd richting tweede paal geplaatst en Dimitrios Lazaridis kopte via de handen van Noah Sahetapy de gelijkmaker binnen. Een minuut later behoedde Manting zijn team voor een achterstand door met een geweldige reflex Banus van het scoren af te houden. Musselkanaal begon wat meer tegenstand te bieden en na iets meer dan een half uur kwam het opnieuw op voorsprong. Scheidsrechter Jan Reints zag een overtreding op Kayser en wees naar de strafschopstip. Oost schoot vanaf elf meter beheerst binnen, 2-1. Vijf minuten voor de pauze kwamen de gasten weer op gelijke hoogte. Visser werd de diepte ingestuurd, volgens Musselkanaal in buitenspelpositie, maar Reints liet doorspelen. Visser omspeelde Sahetapy en schoot TWEDO naast Musselkanaal, 2-2, wat tevens de ruststand betekende.

Schepje bovenop

Beide teams begonnen onveranderd aan de tweede helft. Na negen minuten ging Meijer in de fout wat in een corner voor TWEDO resulteerde. De bal werd hoog voor het doel geplaatst en volkomen vrijstaand kopte Lazaridis zijn ploeg naar een voorsprong, 2-3. Oost kreeg even later via een kopbal de kans op de gelijkmaker. Na zestig minuten had TWEDO de mogelijkheid om de wedstrijd voortijdig te beslissen. Visser kreeg een bijna niet te missen kans maar vlak voor de doellijn treuzelde hij net iets te lang. Gerwin Schmitz wist ternauwernood redding te brengen. Dat was voor Musselkanaal het sein er toch een schepje bovenop te doen. Even later werd een prima aanval niet beloond met de gelijkmaker. Oost leverde een perfecte voorzet af op Kayser maar het schot spatte tegen de lat uiteen.

Uitstel van executie

Het was uitstel van executie. Trainer Woortman reageerde door Aron Berends in te brengen voor Meijer en de druk ging nog meer omhoog. Na zeventig minuten was het dan wel raak. Voorbereidend werk van Frank Middelkamp werd op uitstekende wijze afgerond door Banus, 3-3. In de minuten hierna was het keeper Manting die zijn ploeg op een gelijke stand hield. Oost en Kayser faalden in een hectische fase. Een kwartier voor het einde scoorde Musselkanaal dan eindelijk de 4-3. Oost werd aan de rechterkant de diepte ingestuurd, volgens TWEDO in buitenspelpositie, maar Reints wilde van geen buitenspel weten. De voorzet kwam in de voeten van Kayser en deze draaide goed bij zijn tegenstander weg en knalde de bal beheerst binnen. TWEDO probeerde het nog wel maar behoudens een vrije trap vanaf de linkerkant die voor het doel van Musselkanaal langs ging, werd het eigenlijk niet meer gevaarlijk. Musselkanaal trok zodoende de 4-3 voorsprong over de streep en deed hiermee goede zaken in de stand. Vier zeges op rij, waarin allemaal vier keer gescoord werd, brengt Musselkanaal naar een gedeelde tweede positie samen met FC Ter Apel’96 en CEC.