SPW zet zegereeks voort tegen Kwiek

SPW won met ruime cijfers van Kwiek en boekte alweer de zesde overwinning op rij.

SPW blijft uitstekend presteren in de zondag 4e klasse C. Ook de zesde competitiewedstrijd werd in een overwinning omgezet. In Hoogezand werd met 2-5 gewonnen van Kwiek, waardoor het aan kop blijft met 18 punten uit 6 wedstrijden.

Op het sportpark in Hoogezand begon Kwiek voortvarend aan de wedstrijd. De bewegelijke spitsen zorgden dan ook voor onrust in de laatste linie van SPW. Het was niet verrassend dat een steekbal verkeerd werd ingeschat door de verdediging van SPW en dit resulteerde in een voorsprong voor Kwiek. Na dit doelpunt zette SPW alles beter neer. Wel moet gezegd worden dat de diepste man van Kwiek vlak na de goal gewisseld werd en dit geen ongelukkige uitval was voor het voetbalelftal uit Stadskanaal.

Strafschop

SPW drukte dan ook meer naar voren. Bij een corner die werd weggekopt door de verdediging van Kwiek, pakte Rodan Farrel de bal aan de zijkant op. Hij dwong de verdediger tot uitstappen en gaf een diepe bal op Chris Reijke. De keeper van Kiek verwachtte een voorzet en de speler van SPW schoot hem hard in de korte hoek.Na de goal was SPW de betere van de twee teams. Het geluk was aan de zijde van Kwiek toen de scheidsrechter een vermeende handsbal bij Farrel constateerde in het eigen 16-metergebied op slag van rust. Het was uiterst dubieus te noemen, maar de strafschop werd gegeven en deze werd benut door de nummer 10 van Kwiek en tekende hierdoor voor zijn tweede van de wedstrijd. Vlak hierna floot de scheidsrechter voor rust.

Scherp uit de startblokken

SPW kwam ontzettend scherp uit de startblokken. Binnen 10 minuten was de achterstand van 2-1 omgebogen tot een voorsprong van 2-3. De gelijkmaker werd gemaakt door Kasper Heijnen na een vroege voorzet van rechtsback Carlo Krops. Vlak daarna werd Erik Meijer weggestuurd en stifte het balletje zeer behendig over de keeper heen. Erik Meijer had ook een groot aandeel in de 2-4 toen zijn voorzet schitterend in eigen doel gekopt werd door een verdediger van Kwiek. Kwiek probeerde met lange ballen de voorste linie te bedienen en kwam er nog een aantal keren gevaarlijk uit. Het geluk was echter aan de zijde van de Knoalsters en de spelers en keeper van SPW gooiden zich voor elke bal dat een schot op doel kon worden. In een snelle omschakeling werd Dennis Stiekema weggestuurd en hij kwam 1 op 1 met de keeper. In eerste instantie schoot hij de bal recht op de keeper af, maar in de rebound kopte hij de bal over de keeper heen en de 2-5 stond op het scorebord. Na 90 minuten had SPW dan ook het volste recht op de 3 punten en ze zijn na 6 wedstrijden nog steeds ongeslagen en gaan hierdoor soeverein aan kop.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like