Westerwolde verliest met minimaal verschil van Protos

Westerwolde verloor tegen Protos met minimaal verschil.

Foto Harm Jan Pleiter, Westerwolde doelman Henk Hebers was in goede doen, maar kon de nederlaag niet voorkomen.

Westerwolde trok zondagmiddag op het eigen sportpark De Barlage in Vlagtwedde uiteindelijk in een niet al te beste wedstrijd aan het kortste eind tegen Protos. Na negentig minuten voetbal stond er een 1–0 overwinning voor de bezoekers op het scorebord. Hoewel deze kleine overwinning pas in de 77e minuut tot stand kwam, waren de gasten uit Steenwijksmoer over de gehele wedstrijd gezien de betere ploeg, toonden van tijd tot tijd goed veldspel en hadden ook voor de goal meer dreiging dan de mannen van trainer Lars van Ravenhorst. Het was aan keeper Henk Hebers van Westerwolde te danken dat het in deze wedstrijd qua score lang in evenwicht bleef. Maar tegen het kopballetje van Michel Overweg was ook hij niet opgewassen en dus keerde de ploeg van trainer Roeland Kwint met een zege huiswaarts. Dit in de wetenschap dat men in ieder geval een week de nieuwe koploper is in de derde klasse C.

Al vrij snel in de wedstrijd liet Protos zien wat deze middag de bedoeling was. Middels goed combinatievoetbal wisten de gasten Westerwolde behoorlijk onder druk te zetten en probeerde men uit alle macht op voorsprong te komen. Maar in deze eerste helft was het telkenmale Henk Hebers die de situatie met soms wonderbaarlijke reddingen meester was. Westerwolde probeerde haar geliefde countervoetbal te spelen, maar was daar dit keer minder succesvol mee dan in voorgaande wedstrijden. Beide teams kwamen wel tot een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt en vlak voor rust was er voor René v.d. Laan nog een mogelijkheid Westerwolde op voorsprong te zetten. Geldige doelpunten werd er echter niet gescoord en met een gele kaart voor Protos-speler Stef Smits in zijn notitieboekje stuurde scheidsrechter Nigro beide teams dan ook naar de thee.

Sterker Protos

In de tweede helft hetzelfde beeld als in de eerste vijfenveertig minuten. Protos bleef onzorgvuldig in de afwerking van de vele gecreëerde kansen en Westerwolde wist mede door opnieuw goede reddingen van Hebers voorlopig de nul te houden. Hierbij viel vooral de prima safe door hem bij een prachtige boogbal van een Protos-aanvaller op. Minder sterk stond de verdediging van de thuisploeg dus in de 77e minuut. Vanaf links kon de bal ongehinderd voor het doel van Westerwolde worden geplaatst en voor Michel Overweg was het daarna vrij eenvoudig de bal met een lepe kopbeweging achter Hebers te deponeren: 0–1. Voor Westerwolde het sein om de verdedigende stelling iets meer te verlaten door laatste man Martin Boer meer aanvallend te laten spelen. De druk op het doel van keeper Bakker van Protos nam toe, maar gescoord werd er uiteindelijk niet meer. Arbiter Nigro, die ogenschijnlijk deze middag moeite had het spel op korte afstand te volgende, floot na ruim negentig minuten na een niet al te aantrekkelijk duel voor de laatste keer deze middag.