Winnend Valthermond vergeet tegen Lewenborg aan doelsaldo te werken

Valthermond is goed op dreef en wist ook Lewenborg aan de zegekar te binden.

Valthermond is de laatste weken goed op dreef. Na de 3-0 zege op koploper Helpman, werd ook deze zondag gewonnen met 3-0 van Lewenborg. Dat bleek echter een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen deze zondagmiddag.

Valtthermond-Lewenborg kwam maar moeizaam op gang. In de eerste tien minuten waren door wat ongelukjes vooral de verzorgers druk en dat voorkwam dat er ritme in de wedstrijd kwam. Wel was toen al duidelijk dat de thuisploeg de betere van de twee was. Pas na een kwartier was de eerste echte mogelijkheid te noteren Rick Schlimback schoot na een actie van Demy te Velde echter over. Hierna regen de kansen zich echter aaneen. Jens Bulle kopte een voorzet van Maurice Kampman nog naast, maar even later was het toch raak. De kopbal van Tom Meijers werd nog gestopt, maar in de scrimmage die volgde schoot Te Velde raak.

Op rozen zitten

Eigenlijk had Valthermond bij de rust al op rozen moeten zitten. Erik Jan Veerbeek schoot na een mooie aanval echter over en Maurice Kampman mikte naast het domein van doelman Luca Pietens. Aan de andere kant hoefde Joost Schrik alleen handelend op te treden bij een vrije trap van Armando Kremer.

Binnen de minuut na de thee werd de voorsprong echter al verdubbeld. Nu tikte Maurice Kampman de rebound binnen na een schot van Demy te Velde en het thuispubliek ging er eens goed voor zitten. Gezien de mogelijkheden die de thuisploeg zich creëerde had het goede zaken voor het toch al florissante doelsaldo  kunnen doen. Vaak bleek Pietens echter een sta in de weg, of de Valthermond-spelers waren te sociaal. Elkaar een goal gunnen is prachtig, maar af en toe gewoon afdrukken is ook noodzakelijk.

Trekker overhalen

Coach Albert Koops riep zijn manschappen dan ook toe om de trekker eens over te halen. Dat gebeurde pas zo’n tien minuten voor tijd. Alwin Braakman stuurde Kampman diep, die zijn tiende treffer van het seizoen binnen schoot. Hiermee was de wedstrijd definitief beslist en kon Koops rustig de 15-jarige Levi Kremer zijn officiële debuut in de Valthermondse hoofdmacht laten maken. Doelman Joost Schrik had nog een persoonlijk succesje door Mark Wollinga van scoren af te houden. Hierdoor behaalde de goalie voor de derde keer op rij een clean sheet.

Koops keek alvast vooruit naar het aanstaande weekend. Zaterdagavond reist Valthermond af naar Coevorden voor de topper tegen Germanicus: “ Dat wordt een interessante partij. Germanicus heeft ook een goede ploeg, met een uitstekend middenveld. Bij ons ziet het er momenteel ook goed uit, dus ik ben benieuwd.”