Chris Reijke: “SPW gaat zondag de periodetitel in de wacht slepen.”

Zondag staat de eerste periodetitel op het spel voor SPW, Chris Reijke geloofd er wel in dat zijn elftal die gaat pakken.

Het contrast met vorig seizoen is groot voor SPW. Het afgelopen seizoen wisten de blauwhemden zich via de nacompetitie te handhaven in de vierde klasse. In het huidige seizoen staat men, zonder puntenverlies, fier aan kop en lonkt de eerste periodetitel. Chris Reijke is van mening dat zijn ploeg nu ook moet doorpakken.

Chris Reijke is begonnen in de jeugd bij SPW en speelde daarna in verschillende seniorenelftallen, aangezien hij met regelmaat langere periodes van huis was voor zijn werk. Sinds 2017 zijn de maatschappelijke- en voetbalcarrière van Reijke dusdanig in balans dat hij zich een vaste plaats in het hart van de defensie heeft verschaft.

Maximale score

Met achttien punten uit zes duels haalt SPW het maximale uit de seizoenstart. De voorsprong op runner – ups MOVV en PJC bedraagt vijf punten. Alle reden tot blijdschap, maar Reijke geeft aan dat het ‘gewoon’ zo loopt op dit moment. ‘’Een echte verklaring heb ik er niet voor. We vechten voor elke bal en elke meter, dat werpt zijn vruchten af. Natuurlijk valt er winst te behalen in het nakomen van de afspraken én nauwkeurig zijn in de passing en afwerking, maar dit is van toepassing op elk elftal.’’

De 28–jarige verdediger geeft aan dat SPW zich ietwat terughoudend heeft opgesteld met betrekking tot een doelstelling. Echter, met de kennis van nu moet SPW de vruchten plukken van het begin van dit seizoen. ‘’We zijn het seizoen afwachtend begonnen zonder concrete doelstelling. Uiteraard is handhaving in deze klasse altijd de doelstelling, maar we gaan voor meer. Gezien de zeer goede start vind ik dat we voor een plek in de top 3 moeten gaan en minimaal een periodetitel pakken.’’

Hart voor de zaak

De verdediger verwacht veel van zichzelf en heeft hart voor de ‘zaak’. ‘’Ik wil er zowel binnen als buiten het veld staan voor de club en het elftal, een speler zijn binnen het team waar ze op kunnen bouwen en vertrouwen. Ik leg voor mijzelf de lat dan ook hoog. Geef ik een slechte pass of ga ik opzichtig de fout in, dan neem ik mijzelf dit kwalijk en baal ik daar van. Zo min mogelijk fouten maken, er staan wanneer ik er moet staan en in het belang van het elftal spelen verwacht ik van mezelf.’’

Zondag kan Reijke, samen met zijn ploeg, de daad bij het woord voegen. In de thuiswedstrijd tegen Heiligerlee kan de eerste prijs van het seizoen worden binnen gehaald middels een periodetitel. Volgens Reijke wordt het lastig, maar gaat het wel lukken. ‘’Ik verwacht een fysieke partij vol strijd, waarin beide elftallen voor de winst gaan. Wel ben ik ervan overtuigd dat wij, met onze kwaliteiten, de periodetitel komende zondag in de wacht gaan slepen.’’

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Patrick Zondag: “Ik wil ooit nog eens kampioen worden met GKC”

GKC uit Gasselte won afgelopen zondag met 1-4 op bezoek bij Kanaalstreekgenoot Buinerveen. Naast ...

Martin Schreuder: “Negentig minuten volle bak tegen Meeden!”

Pekelder Boys-speler Martin Schreuder wil genieten van het toetje nacompetitie en vindt dat het ...