SETA verliest met ruime cijfers van SVBS ’77

SETA had een complete offday tegen SVBS ’77 en verloor met ruime cijfers.

SETA is in eigen huis tegen een flinke zeperd aangelopen. SVBS ’77 bleek een stuk slagvaardiger dan de thuisploeg en won met duidelijke cijfers: 0-5. Door de nederlaag heeft SETA de aansluiting met de top in de zaterdag 5e klasse F verloren.

Na zo’n 10 minuten spelen kwamen de gasten op 0-1. Een verdedigingsfout lag hieraan ten grondslag. Op dat moment was het al duidelijk, dat SETA geen gemakkelijke middag tegemoet ging, want met compact spel en vol overgave werd door de spelers van SVBS ’77 gestreden. De Setanen probeerden wel de bakens te verzetten, maar dat ging deze middag niet met de overtuiging en strijdlust die er in voorgaande wedstrijden wel aanwezig was.

Sterke keeper

Wel ware er kansen en leek het erop dat SETA langszij ging komen, maar juist op dat moment deelde SVBS ’77 de volgende tik uit. In de 30e minuut werd het 0-2. De bal werd vanaf de rechtervleugel voorgezet en bij de tweede paal stond Richard Knobbe om de bal binnen te knikken. Er waren voldoende mogelijkheden om het tij te doen keren, maar de keeper van SVBS ’77 speelde een werkelijk grandioze wedstrijd. De doelman was zeer alert en bezweerde al het gevaar. Als hij een keer niet ter plekke was, dan bood de paal hulp of werden schoten geblokt door verdedigers. Op slag van rust kreeg SETA nog een kans om terug te komen, maar ook nu stond de doelman in de weg.

Op de counter

In de tweede helft probeerde SETA terug te komen in de wedstrijd, maar dat moest helaas gebeuren zonder Joeri Westerhof, die geblesseerd achterbleef in de kleedkamer. Er kwamen kansen, maar de bal wilde er gewoon niet in. SVBS ’77 hield het spel simpel en met name de keeper hanteerde de lange bal. Hij probeerde op deze wijze de snelle voorwaartsen te bereiken en op de counter waren de gasten dan ook nog een aantal malen succesvol. Op deze manier scoorde de gasten nog 3 keer. En zo kwam de geflatteerde eindstand op het bord: 0-5. Richard Knobbe was de grote man aan de kant van SVBS ’77 met vier doelpunten.