Valthermond krijgt te weinig tegen Germanicus

Valthermond leek op de overwinning af te stevenen in Coevorden, maar de blessuretijd deed de Mondkers de das om.

Op een sfeerrijk sportpark De Pampert in Coevorden eindigde Germanicus tegen Valthermond in 2-2. Een uitslag waar de thuisploeg het meest tevreden mee mocht zijn.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Alkema pakten de Mondkers brutaal weg het initiatief. Zo verscheen Demy te Velde al in de tweede minuut oog in oog met doelman Vincent Beugelink, maar de aanvallende middenvelder wist niet te scoren. De bezoekers bleven de bovenliggende partij met een kopballetje van Jens Bulle en een schot van Rick Schlimback als belangrijkste wapenfeiten. Ook Mike Wilts zag een schot gekraakt worden. Voor Germanicus schoot Kain Hoogeveen een vrije trap naast het doel van Joost Schrik.

Noodrem

In de 40e minuut was daar tegen de verhouding in ineens de voorsprong voor de Coevordenaren. Valthermond dacht aan een overtreding op Dion van der Laan, maar scheidsrechter Alkema liet doorspelen. Tom Meijers trok ten opzichte van Marco Cremer aan de noodrem met een strafschop tot gevolg. Roelof van Dijk kende geen genade. Na de thee ging Valthermond verwoed op jacht naar de gelijkmaker. Beugelink stopte echter een schot van Demy te Velde. Aan de andere kant wist Stephan de Vries Mraco Cremer met een uiterste krachtinspanning van scoren af te houden. Erik Jan Veerbeek wist het net wel te vinden, maar de goal werd vanwege buitenspel afgekeurd. Toch kwamen de bezoekers langszij. Maurice Kampman haalde van een metertje of dertig verwoestend uit en als een granaat vloog de bal achter Beugelink.

Gelukkig Germanicus

Nadat Daan van Dijk namens Germanicus naast volleerde kwam Valthermond op voorsprong. Invaller Jesper de Graaf kopte een corner onberispelijk binnen. Een voorsprong die de Valtermonders over de streep leken te trekken totdat in blessuretijd opnieuw Roelof van Dijk voor de thuisploeg een punt uit het vuur sleepte. Joost Schrik bokste in eerste instantie een hoge voorzet nog weg, maar Van Dijk tikte de opnieuw ingebrachte bal binnen.

Coach Albert Koops baalde na afloop:” Dit is zuur puntverlies. Germanicus heeft amper iets gecreëerd. Ik kan de jongens echter niets verwijten. Er is hard gewerkt en ook het voetbal was bij vlagen gewoon goed.” Zijn collega Andre Mulder besefte na afloop in de bestuurskamer ook dat zijn ploeg de gelukkigste was geweest: “ Ik heb tegen de jongens gezegd dat wij dit punt maar moeten koesteren. Valthermond is echt een goed elftal wat ook als team opereert. Wij mogen met een gelijkspel niet mopperen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen berooft Scheemda van ongeslagen thuisstatus

Met een minimale zege op SC Scheemda won Sellingen haar tweede wedstrijd op rij ...

Onthutsend Valthermond onderuit bij Helpman

“Wij hebben dit seizoen nog nooit op kunstgras verloren”, sprak Valthermond-voorzitter Henk Smid voor ...

Jongeling Sander Egbers bezorgt Dalen eerste nederlaag

Voorafgaand aan de wedstrijd in en tegen Dalen waren door velen de punten al ...