HOC boekt belangrijke zege bij HODO

HOC boekte een belangrijke zege op bezoek bij HODO.

Foto Rianne van der Laan, Jan Cremers, Sander Marissen en Richard Wiggers waren alle drie trefzeker tegen HODO.

HOC heeft goede zaken gedaan met een 2-5 overwinning op hekkensluiter HODO. Door de zege heeft HOC weer aansluiting gevonden met de ploegen die in de middenmoot staan van de zondag 3e klasse C.

HOC kwam vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong. Stan Hiemstra knikte een hoekschop op prima wijze binnen. Een minuut later was het echter alweer 1-1 vanuit de aftrap door Jorn Smit. HODO had daarna het betere van het spel en kreeg ook een aantal mogelijkheden, maar scoorde niet. Dat deed HOC wel, dat een strafschop kreeg na een overtreding op Richard Wiggers. Sander Marissen faalde daarna niet vanaf elf meter: 1-2. De thuisploeg ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook nog voor de rust via Wesley Annen.

Beter HOC

HOC kwam echter uitstekend uit de rust en stond binnen de kortste keren weer op voorsprong. Jan Cremers tikte een voorzet binnen en die goal leek HODO een tik te geven. Na een kwartier spelen in de tweede helft leek de 2-4 in de maak, maar Mark van Bergen had pech met een schot op de lat. Even later scoorde HOC alsnog via Wiggers die raak kopte. De gasten blijven het betere van het spel houden en scoorden ook nog de 2-5. Hiemstra scoorde net als in de eerste helft uit een corner. De frustraties waren daarna zichtbaar bij HODO, dat nog tegen een rode kaart aanliep. Jorn Smit moest inrukken vanwege natrappen. Gescoord werd er daarna niet meer, waarmee HOC een belangrijke overwinning boekt.