SPW wint van Heiligerlee en pakt eerste periodetitel

SPW had het nodige geluk aan haar zijde, maar won wel van Heiligerlee en daarmee de eerste periodetitel.

Zondag stond de wedstrijd SPW- Heiligerlee op het programma. Een wedstrijd die SPW al de 1e periode kon schenken bij een overwinning, maar ook een wedstrijd die altijd veel spanning meebrengt gezien de ontmoetingen in de vorige seizoenen. En ook deze middag moest SPW flink aan de bak om  de eerste periodetitel binnen te halen. Uiteindelijk slaagde SPW daar in en pakte het de eerste prijs van het seizoen.

Heiligerlee begon zeer sterk aan de eerste helft en domineerde de partij. SPW wist niet hoe het verdedigend de lopende mensen van de tegenpartij moest aanpakken en daardoor kwam Heiligerlee vaak bij de laatste linie. Gelukkig voor SPW stond het vizier niet op scherp of kon de verdediging zich weren. SPW kreeg een paar kansen. Een vrije bal van Chris Reijke ging net over en een kopbal van Dennis Stiekema spatte uiteen op de lat. Toch was Heiligerlee het team dat de boventoon voerde.

Geluk aan de zijde van SPW

De tweede helft had SPW het verdedigend beter staan. Doordat de mensen op de juiste plek stonden en er meer druk vooruit werd gezet, nam SPW het initiatief over. Maar toch bleef Heiligerlee gevaarlijk met de goede passes die de snelle voorhoedespelers vaak in stelling brachten. Toch had SPW weer het geluk aan haar zijde. Een Heiligerlee-speler kwam in de juiste positie en omspeelde keeper Vonk, gelukkig liep rechtsback Carlo Krops mee en kon hij de bal wegwerken. Het spel golfde op en neer en het kon alle kanten op. Het was dan ook de kant van SPW die als eerste kon juichen. In de 66e minuut haalde Jelmer Jasken de trekker over vanaf 20 meter, en zag hieruit dat zijn bal via een been van Heiligerlee-speler van richting werd veranderd en de keeper op het verkeerde been zette. Na de 1-0 van SPW zette Heiligerlee weer aan,  maar met kunst en vliegwerk redde SPW zichzelf en om het nog mooier te maken werd het vlak voor het eindsignaal 2-0.  Rodan Farrell kwam 1 op 1 met de keeper en faalde hierin niet en daarmee was de eerste periodetitel een feit voor SPW.