Stadskanaal klimt naar tweede plaats na zege op Rolder Boys

Stadskanaal deed hele goede zaken met de overwinning op Rolder Boys.

Foto Stoffer Bakker, Tristan Rotman scoorde twee keer vanaf de stip.

Stadskanaal heeft uitstekende zaken gedaan door een 2-3 overwinning bij Rolder Boys. De basis van de overwinning werd in de eerste helft gelegd, bij rust stonden de Knoalsters al met 1-3 voor. Pas in de slotminuten vond Rolder Boys de aansluiting, maar de zege kwam niet meer in gevaar.

De gasten kenden een pikstart en stonden al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Tristan Rotman had de bezoekers al na vijf minuten op een 0-1 voorsprong gezet vanaf de stip. Lang kon Stadskanaal niet genieten van de voorsprong, want in de tiende minuut was het alweer 1-1 via Danny Hingstman. Toch kwam Stadskanaal opnieuw op voorsprong en dit keer was Sten Vos de doelpuntenmaker. Die voorsprong werd voor de rust nog verder uitgebouwd nadat Stadskanaal opnieuw een strafschop kreeg. Rotman schoot opnieuw raak en bracht de marge op twee.

Een comfortabele voorsprong voor Stadskanaal, die gedurende de tweede helft met verve werd verdedigd. Rolder Boys kwam pas in de slotminuten van de  wedstrijd terug tot 2-3, maar had daarna geen tijd meer over om Stadskanaal nog aan het wankelen te brengen. Doordat veel concurrenten punten lieten liggen klom Stadskanaal van de zevende naar de tweede plaats op de ranglijst in de zondag 2e klasse L. Koploper Helpman won wel en heeft een voorsprong van vier punten.

Foto’s Stoffer Bakker: Rolder Boys – Stadskanaal