Arjen Heidekamp: “Periodetitel winnen in derby tegen Sellingen zou mooi zijn.”

Arjen Heidekamp wil dit seizoen met FC Ter Apel ’96 mee spelen om de prijzen en hoopt in de derby tegen Sellingen de eerste periodetitel veilig te stellen.

Foto Be Eelsing, Arjen Heidekamp in duel met Joan Solano van Westerwolde.

Hoewel FC Ter Apel ’96 met twee ruime overwinningen uit de startblokken vloog, moest het na twee nederlagen even een pas op de plaats maken. Inmiddels zijn de rood–zwarten alweer drie wedstrijden zonder puntverlies en is het gedeeld koploper in de derde klasse C. De eerste periodetitel lonkt en Arjen Heidekamp wil maar wat graag een stap omhoog met zijn ploeg.

De 24–jarige Heidekamp maakte ruim twee jaar geleden de overstap van VV Westerwolde naar FC Ter Apel ’96. In zijn eerste seizoen eindigde Ter Apel op de tiende plaats, maar vorig seizoen streed het lang mee om het kampioenschap. Uiteindelijk ging WKE ’16 er met de titel vandoor en moest Ter Apel het in de nacompetitie, in een knotsgekke wedstrijd, met 3–4 afleggen tegen Dalen.

Goede mix

FC  Ter Apel ’96 beschikte al over een talentvolle ploeg en deze werd in de zomerstop aangevuld met onder andere de ervaren Daniel Manning en de teruggekeerde Ron Kuper. ‘’De kracht ligt bij ons in de goede verdeling van jong talent en routine’’, aldus Heidekamp. Toch is er, volgens hem, ook nog wel enige winst te behalen. ‘’Als het wat minder gaat dat we dan nog wel altijd elkaar positief blijven coachen.’’

Over de mogelijkheden gedurende het huidige seizoen is het voor de verdediger annex middenvelder nog even afwachten. ‘’Op dit moment vind ik dat nog lastig te zeggen, omdat we gewoon nog niet tegen alle tegenstanders gespeeld hebben. Maar we zijn, op een paar wedstrijden na, redelijk goed gestart aan dit seizoen. Qua doelstelling wil je natuurlijk het hoogste bereiken. Helemaal omdat we er vorig seizoen zo dichtbij waren.’’

Derby

Zondag kan FC Ter Apel ’96 de eerste periodetitel veiligstellen in de streekderby tegen Sellingen. Sellingen staat voorlaatste en lijkt daarmee de ideale tegenstander. Echter, Heidekamp wil niet te hoog van de toren blazen. ‘’Het zal een hele lastige wedstrijd kunnen worden, omdat het natuurlijk een derby is. Dat zijn altijd wedstrijden op zich, maar super mooi om te mogen spelen. Natuurlijk hoop ik dat we dan na de wedstrijd positief kunnen terugkijken en dat we de periode binnen hebben.’’

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Etienne Meijer: “SETA gaat de derby tegen Mussel winnen.”

Etienne Meijer, die de overstap maakte van Mussel naar SETA wil dolgraag van zijn ...

Frank Venema wil SJS in de derde klasse houden

“En of het een opluchting was!” Het kost Frank Venema weinig moeite om aan ...

Jasper Lubbers: “Aantrekkelijk voetbal staat bij ons hoog in het vaandel!”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...