Voorbeschouwing speelronde 8 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 8 van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Stadskanaal – Germanicus

Wederom een topper voor Stadskanaal in de zondag 2e klasse L. De nummer twee van de ranglijst neemt het op tegen de nummer vier van de ranglijst Germanicus. Het verschil is slechts één punt tussen beide ploegen. Maar ook is de voorsprong van Stadskanaal op de nummer 8 WKE ’16 ook maar drie punten, wat aangeeft hoe dichtbij het bij elkaar zit in deze tot nu toe spannende klasse. Stadskanaal deed vorige week goede zaken door te winnen bij Rolder Boys, Germanicus hield op het nippertje een punt over aan de confrontatie met Valthermond. Als Stadskanaal weet te winnen zet het Germanicus in ieder geval op een grotere afstand en blijft de tweede plaats ook voorlopig in handen. Opnieuw dus een topper voor Stadskanaal waarbij de nodige belangen op het spel staan.

Valthermond – GVAV Rapiditas

Een andere topper in de zondag 2e klasse L tussen de nummers drie en zes van de ranglijst. Valthermond staat een punt voor op de Groningers en speelde ook nog een wedstrijd minder. Een uitgelezen mogelijkheid voor de Mondkers om in ieder geval een concurrent verder op achterstand te zetten. Bovendien wil Valthermond in het spoor blijven van koploper Helpman, dat vijf punten meer heeft maar ook een wedstrijd minder heeft gespeeld. Vorige week had Valthermond de overwinning voor het grijpen, maar ging het in blessuretijd nog mis tegen Germanicus. Voorlopig is Valthermond nog ongenaakbaar in eigen huis dit seizoen en zal het dat graag zo willen houden. GVAV is in uitwedstrijden nog ongeslagen, wat dus voor een interessante confrontatie kan zorgen.

Sellingen – FC Ter Apel ‘96

Een echte derby in de zondag 3e klasse C tussen de nummer dertien van de ranglijst en de koploper van 3C. Die positie heeft Ter Apel inmiddels weer ingenomen na drie overwinningen op rij. Afgelopen zondag werd Westerwolde nog getrakteerd op een 7-0 nederlaag. De Ter Apelers lijken dan ook in een goede vorm te verkeren, maar dat kan misschien ook wel van Sellingen gezegd worden. De Sellingers kenden een beroerde start met vier nederlagen op rij. De laatste twee wedstrijden werden echter gewonnen en dus zal ook Sellingen met vertrouwen aan de aftrap verschijnen. Voor Ter Apel, dat op voorhand favoriet is, staat de eerste periodetitel op het spel maar een derby blijft altijd een wedstrijd op zich. Grote vraag is dan ook of Ter Apel de eerste periodetitel kan winnen of dat Sellingen de koploper een hak gaat zetten.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stand zondag 4e klasse C

Overzicht van de stand van de zondag 4e klasse C.

Stand 5e klasse-12

Overzicht van de stand van de zaterdag 5e klasse-12 in het vrouwenvoetbal.

Stand zondag 3e klasse C

Overzicht van de stand van de zondag 3e klasse C.