Borger walst over VVAK heen

Borger won met ruime cijfers van VVAK en is ook na zeven speelrondes nog foutloos.

Foto Alle Oldenbeuving, Benjamin Mazeau schiet raak vanaf de stip.

Borger heeft met speels gemak de wedstrijd tegen VVAK weten te winnen. De gasten werden in Borger op een 8-0 nederlaag getrakteerd. Daarmee blijven de groenhemden ook na zeven wedstrijden nog foutloos.

Borger kwam, zoals vaker dit seizoen, goed uit de startblokken. De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Benjamin Mazeau, maar zijn geplaatste schot zou op de paal belanden. Enkele tellen later was het wel raak, Bonne Timmer werkte de bal binnen na een goede actie van Gijs Roda over de linkerkant. Roda die een prima wedstrijd speelde, was bij de 2e goal wederom betrokken. Op snelheid kwam hij door, ditmaal vanaf de rechterkant en legde de bal panklaar voor Benjamin Mazeau die wel raad wist met dit presentje, 2-0. Enkele minuten later was het wederom Roda die doorbrak, deze keer werd hij  gevloerd door de doelman van VVAK, strafschop.  Benjamin Mazeau ontfermde zich over de penalty en zou dan ook beheerst raak schieten, 3-0. Op slag van rust maakte Bonne Timmer, middels een schot in de verre hoek, zijn tweede van de wedstrijd 4-0. VVAK was niet opgewassen tegen een veel te sterk Borger, het mocht deze middag dan ook maar één keer op doel schieten.

Strafschop en rood

In de tweede helft speelde Borger in een iets lager tempo, maar bleef het voldoende kansen creëren. De beste was voor Rowan Tiktak, maar zijn schot ging rakelings over. In de 70e minuut was het wel raak voor Borger, Luuk Kenter zou vanaf de stip raak schieten. De strafschop kwam tot stand door een fout van de doelman van VVAK, die te laat uitkwam en een overtreding veroorzaakte. Tevens kreeg hij zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en mocht vroegtijdig gaan douchen. Borger rook bloed en ging op jacht naar meer en zou via Mylan Beijering en Gijs Roda op een 7-0 voorsprong komen. Het slotakkoord was voor Robert Oosting, die in blessuretijd nog de 8-0 zou maken.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – VVAK