SJS speelt verdienstelijk gelijk tegen koploper Vitesse ’63.

SJS speelde gelijk tegen koploper Vitesse ’63.

Foto Brigitte de Wijk, SJS viert de 1-0 van Lars Hommes.

SJS speelde tegen Vitesse ’63 alweer voor de vijfde keer gelijk dit seizoen. Met het gelijke spel tegen de koploper konden de Knoalsters dit keer prima leven. Het harde werken deze middag werd daarmee beloond en bovendien hield SJS de ongeslagen status vast.

SJS speelde tactisch gedisciplineerd, werkte keihard als team om een goed resultaat te behalen. En dat lukte heel aardig. De eerste helft liet het vooral Vitesse ’63 de bal en waar mogelijk kwam het er gevaarlijk uit over de flanken. Dat resulteerde in een boeiend eerste bedrijf, waarin SJS zelfs op voorsprong kwam. Kay Rijkens stak de bal tussen de verdediging van Vitesse ’63 door, de bal kwam ietwat gelukkig uit bij Lars Hommes, die vervolgens de bal over doelman Van Noord tilde: 1-0. De gasten bleven op zoek naar openingen in de Knoalsters defensie, maar vonden deze maar mondjesmaat en werden dan ook niet heel gevaarlijk. Er werd dan ook gerust met een verdiende 1-0 voorsprong voor de manschappen van trainer Halmingh. Een stunt leek in de maak!

Stabiele defensie

Zaak voor SJS was vooral de storm van Vitesse ’63 overleven en de eerste twintig van het tweede bedrijf heelhuids doorkomen. SJS vocht deze middag voor wat het waard was en verkocht haar huid zo duur mogelijk aan de koploper uit Koekange. De gasten bleven komen en werden ook gevaarlijker, maar tot de gelijkmaker leidde dit niet. Doelman De Jonge, al weken in vorm, stond ook vandaag weer zijn mannetje en eveneens was de Knoalster-defensie stabiel en gedisciplineerd te noemen. SJS kwam er af en toe gevaarlijk uit en als Hommes de bal met wat meer overzicht bij de tweede paal had kunnen neerleggen, dan was Kay Rijkens er geweest om binnen te tikken. De aanval strandde echter in schoonheid.

Rode kaart

Nadat trainer Halmingh Wouter Panneman bracht voor de moegestreden Hommes kantelde dan toch de wedstrijd. In lang na zijn invalbeurt kreeg Panneman een gele kaart gepresenteerd wegens commentaar op de leiding. Later een belangrijk punt in de wedstrijd. Vitesse ’63 kreeg loon naar werken, maar moest daarvoor tot het uiterste gaan. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd viel de bal gelukkig voor de voeten van Aron Westert, die de niet te missen kans in het lege doel schoot, 1-1. Vitesse ’63 rook de overwinning en ging op zoek naar de winnende treffer en SJS kreeg het nog maar wat benauwd. Het was wederom Panneman, die een wat ongelukkig overtreding maakte, de scheidsrechter gaf voordeel maar de Vitesser aanval strandde. Daarop besloot de leidsman Panneman alsnog te trakteren op een tweede gele prent en dus rood. SJS kwam opnieuw met 10 man te staan.

De laatste 8 minuten waren alle hens aan dek. Springer kwam Oosting nog vervangen in de spits, maar kon natuurlijk weinig uitrichten in zijn eentje. De ploeg werkte bikkelhard, maar liep toch nog bijna tegen een nederlaag aan. Vitesse ’63 kreeg in de dying seconds nog een enorme kans, maar het was zo’n middag dat de bal er niet in ging en dus bleef het bij 1-1.

Foto’s Brigitte de Wijk: SJS – Vitesse ’63

https://photos.google.com/share/AF1QipMeV-cWiPG-DkKintVGV3gmdpwA6P31GEx0UmB4lEsasks31AraPeBjMF5psHa6oA?key=aHRyWUh2c18xMHl4OF83R3hVS2tHTGJBczhjY1JR

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Overzicht zondag 2e klasse L: GVAV kampioen, Stadskanaal speelt zich veilig

GVAV is kampioen geworden in de zondag tweede klasse L, Stadskanaal speelde zich veilig.

Hekkensluiter Borger verliest nipt van koploper CSVC

Borger had niet het geluk om nog een puntje te pakken tegen koploper CSVC.