Valthermond brengt te weinig tegen GVAV Rapiditas

Valthermond kwam in een niet al te hoogstaande wedstrijd niet verder dan een gelijkspel tegen GVAV Rapiditas.

In een weekend waarin bijna alle topploegen punten morsten deelde ook Valthermond in de malaise. Tegen GVAV Rapiditas legden de Monkers veel te weinig energie in de wedstrijd, wat resulteerde in veel foute passes, weinig veroverde tweede ballen en veel te veel lopen met de bal. De 1-1 eindstand deed recht aan het gebodene.

De thuisploeg begon nog redelijk aan het duel wat al vlot resulteerde in een inzet van Jesper de Graaf. De linkspoot gaf echter te weinig snelheid aan de bal mee. Mike Wilts probeerde het daarna nog eens van afstand, maar doelman Carsten Meijaard stond op zijn post. Arco Bartelsman probeerde voor GVAV iets te forceren, maar zijn schot ging naast. Rond het half uur spelen was de grootste kans van de eerste helft voor Demy te Velde. Van dichtbij tikte de aanvaller echter een voorzet van De Graaf naast. Hiermee was de koek voor de pauze ook op.

Bakens verzetten

Na de pauze probeerde Valthermond de bakens te verzetten. Erik Jan Veerbeek vond bij de tweede paal Maurice Kampman, maar de clubtopscoorder zag zijn kopbal gestopt door Meijaard. Meijaard was vijf minuten later echter kansloos. Te Velde schudde aan de zijkant twee tegenstanders van zich af en De Graaf volleerde prachtig raak. Hierna verzandde Valthermond weer in dezelfde fouten als voor de pauze en GVAV rammelde met schoten van Jonathan van Dorssen en Leon Knol aan de poort. Joost Schrik moest tot twee keer toe ten kostte van een corner optreden. De tweede corner werd de thuisploeg fataal. Van Dorssen zette zijn debuut in GVAV luister bij door binnen te koppen.

Wat volgde waren nog wat pogingen van afstand, maar symptomatisch voor het duel ontbrak hierbij de nauwkeurigheid, waardoor de 1-1 stand niet meer in gevaar kwam. Een stand waarin iedereen zich na afloop wel kon vinden, al was trainer Albert Koops verre van tevreden:” We hebben vandaag veel te weinig gebracht. Door de afwezigheid van Tom Meijers moest Alwin Braakman noodgedwongen een linie terug. Alwin was met afstand onze beste man vandaag, maar je mistte hem wel op het middenveld.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys op koers voor volgende bekerronde na zege op Mussel

Onstwedder Boys won de Kanaalstreekderby van Mussel en heeft goede papieren voor de tweede ...

SETA wint topper van NWVV met ruime cijfers

SETA boekte een ruime overwinning op bezoek bij NWVV en staat er goed voor ...