Borger met ruime cijfers langs Blokzijl

Borger beleefde een makkelijke middag tegen Blokzijl en won met ruime cijfers.

Foto Alle Oldenbeuving, Bonne Timmer was op dreef voor Borger en scoorde twee keer.

Borger heeft ook zijn achtste competitieduel in winst weten om te zetten. Op sportpark De Drift werd er eenvoudig van de nummer twaalf van de ranglijst, Blokzijl gewonnen. De tien werd net niet aangetikt door de groenhemden, die bleven steken op 9-0.

De thuisploeg begon de wedstrijd niet scherp en de eerste twee kansen van de wedstrijd waren dan ook voor de bezoekers maar deze troffen geen doel. Borger leek wakker geschud en zette hierna ook vol koers richting het doel van Blokzijl. Het creëerde voldoende kansen, zo zag Melvin Ottens een goede kans verloren gaan en ook een schot van Benjamin Mazeau miste het doel. Bonne Timmer was nog het dichtst bij een treffer maar zag de bal via onderkant lat het veld weer in springen. Toch was het wachten op de openingstreffer en die zou er dan ook komen, wie anders dan Gijs Roda nam deze voor zijn rekening: 1-0.

Plaaggeest Timmer

Ook linkshalf Timmer liet zich in deze wedstrijd weer gelden en was een ware plaag voor de verdediging van Blokzijl. Drie minuten na de openingsgoal van Roda, volleerde Timmer de bal dan ook prachtig achter de doelman van Blokzijl, 2-0. Na deze voorsprong werd het spel wat slordiger aan de kant van de groen-witten, simpele passes kwamen niet aan wat leidde tot veel balverlies. De toeschouwers moesten dan ook wachten tot kort voor de pauze. Borger zette weer aan en ging met een comfortabele 5-0 stand de rust in. Doelpunten werden in zeer korte tijd gemaakt door Roda (2x) en wederom Timmer.

Maatje te groot

Na rust was er eenzelfde spelbeeld, Borger was een maatje te groot voor Blokzijl en zou de wedstrijd dan ook met 9-0 gaan winnen. Waar voor rust de jonge honden van Borger de treffers voor hun rekening namen, was dit na rust meer aan de ervaren spelers. Luuk Kenter zou na een scrimmage de 6-0 maken, waarna Robert Oosting aan de beurt zou zijn. Met twee treffers bracht hij de score naar 8-0, waarop het slotakkoord voor Luuk Kenterwas: 9-0.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – Blokzijl

_DSC6437

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Pekelder Boys overtuigend naar volgende ronde nacompetitie

Pekelder Boys kende weinig moeite met Meeden en plaatste zich voor de volgende ronde ...

De Treffer wint opnieuw en is runner-up

Door een overwinning op middenmoter SC Roswinkel is De Treffer '16 opgeklommen naar plaats ...

Westerwolde verzuimt tegen Muntendam hoge score te realiseren

Westerwolde had een makkelijke middag tegen Muntendam, maar verzuimde het krachtsverschil uit te drukken ...