SJS won de Kanaalstreekderby van Mussel en is daarmee goed begonnen aan de tweede periode. Mussel wacht nog altijd op de eerste zege.

Foto Brigitte de Wijk, Rijkens is op weg naar de 0-1 voor SJS.

Terwijl Sinterklaas zijn intocht deed in Mussel, stond even verderop op sportpark De Slenk de derby tussen Mussel en SJS op het programma. Het leverde opnieuw geen winstpartij op voor de thuisploeg, die nu al negen duels zonder overwinning is. SJS bleef ongeslagen en begon zo goed aan de tweede periode met een 1-3 overwinning.

Na het eerste fluitsignaal van de prima leidende Louwes trok SJS direct ten aanval. Het probeerde de opbouw van Mussel vroegtijdig te verstoren en slaagde daar het eerste kwartier redelijk in. Het voelde of het wachten was op de eerste goal en die viel dan ook snel. Na een vlotte combinatie tussen Springer en Rijkens rondde laatstgenoemde beheerst af. In de 13e minuut was de voorsprong een feit: 0-1.

Gelijkmaker

SV Mussel rechtte daarna de rug en speelde vooral de lange bal op spits Hemmen, die met name via het door koppen van de bal gevaar probeerden te stichten. SJS had het daar de eerste helft maar wat lastig mee. Slordigheden slopen in het spel en daardoor gaf de ploeg Mussel het gevoel dat er iets te halen viel deze middag. In het resterende deel van de eerste helft was Mussel dan ook het gevaarlijkst. Met name uit vrije trappen en corners stichtte het gevaar en dat loonde. In de 23e minuut werd de gelijkmaker tegen de touwen gekopt door Wubs uit een corner. De verdediging en doelman zagen er daar niet goed uit. De goal gaf Mussel kracht en na schoten uit de tweede lijn en een aantal dreigende momenten kwam SJS ongeschonden uit de eerste helft met een 1-1 ruststand.

Terug van blessureleed

De tweede helft werd opgeluisterd aan SJS-zijde door het competitiedebuut van Gerwin Heidema. Na lang blessureleed (in de voorbereiding op het seizoen liep hij een knieblessure op) was het dan eindelijk zover. SJS probeerde vanaf het fluitsignaal op zoek te gaan naar de tweede treffer. De kansen kwamen er ook, maar de afronding was nog niet voldoende. Zo werd Springer vrij voor de goal gezet, maar viel de bal iets te ver achter hem en kreeg Heidema een goede kans, die gepareerd werd door de keeper. Niet veel later schoot Nomden nog tegen de paal. Ook Gerben Sieders mocht zijn opwachting maken na lang blessureleed.

Slotoffensief Mussel

Het wachten was op de treffer. In de 70e minuut speelde Heidema zich vrij en snelde richting de goal van Mussel. Zijn schot was prachtig en vloog stijf in de linkerbovenhoek. Een prachtactie en dito goal: 1-2. In het laatste kwartier gooide Mussel alles op alles en ging met good old Martin Drent vol op de aanval en op zoek naar de gelijkmaker. Dat maakte dat SJS veel ruimte voorin kreeg om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Opnieuw Heidema stuurde invaller De Koe alleen op de doelman af, maar oog in oog met de Musseler goalie wist De Koe niet af te ronden.  Hierdoor bleef Mussel geloven in een punt en daardoor moest de Knoalster verdediging alle zeilen bijzetten om met name de lange ballen op Drent en Hemmen onschadelijk te maken. Toch kwam de bevrijdende derde treffer. Net als eerder stuurde Heidema opnieuw De Koe alleen op de keeper af. Ditmaal rondde De Koe bekwaam af en kon de overwinning door SJS gevierd worden: 1-3.

Foto’s Brigitte de Wijk: Mussel – SJS

https://photos.google.com/share/AF1QipOGhnASRHlvgVinoHaYncBUceaSNhMpeiG0fsKIlOfiagiS-4nOVVgszuop1O06RQ?key=bllFYmFVdEFwdk9Fb0xHOU5qVjc1c3hjcFloTUxR

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Onthutsend Valthermond onderuit bij Helpman

“Wij hebben dit seizoen nog nooit op kunstgras verloren”, sprak Valthermond-voorzitter Henk Smid voor ...

NWVV verspeelt zege in de slotfase

NWVV dacht weer een zege aan hun ongeslagen reeks toe te voegen. In de ...

Beloften Stadskanaal sluiten af met titel

Afgelopen zaterdag vond op Sportpark de Planeet in Klazienaveen de finaledag plaats van de ...