Gieterveen lijdt geflatteerde nederlaag tegen Farmsum

Gieterveen begon goed aan de wedstrijd, maar had het geluk niet aan haar zijde. Farmsum ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

In de beginfase leek het een duidelijke zaak dat Gieterveen er vandaag met de winst vandoor zou gaan, maar toen de scheidsrechter van dienst na 90 minuten de wedstrijd beëindigde konden de bezoekers uit Farmsum de drie punten toch mee naar huis nemen. Nadat ze in het begin van de eerste helft volledig van de mat gespeeld werden, hadden ze het geluk grotendeels aan hun zijde en weten ze langzamerhand de weg naar boven te vinden.

In het begin van de eerste helft was de thuisploeg verreweg de bovenliggende partij. Met goed aanvalsspel en een gedegen verdediging wisten ze de bezoekers hun wil op te leggen en regen ze kansen op een rij. Na een twintig minuten stond er namelijk een 2-0 voorsprong op het scorebord. Na een paar minuten spelen had Weerts de voorsprong al geopend na een vlotte aanval en een mooie steekpass van Ramcharan. Na een dik kwartier verdubbelde Kupers de voorsprong nadat hij een rush over de rechterzijde van het veld verzilverde met een inzet in de korte hoek. Farmsum had op dat moment niks te klagen. Ramcharan had op een meter van de goal al eens het net gemist en Bakker had de keeper al eens voorbij gespeeld, maar ontzag zijn chocoladebeen en schoot de bal naast een lege goal. 

Uit het niets

Na een half uur kwam Farmsum uit het niets op 2-1! In de omschakeling werd routinier van Brugge diep gestuurd en met een prachtige volley schoot hij vanaf 40 meter over de iets voor zijn goal staande Lugtenborg. Vijf minuten later kwam Farmsum langszij. Een corner werd niet goed weggewerkt door de thuisploeg, maar de voorzet die daarop voortkwam werd ongelukkig door van der Veen achter zijn eigen goalie tegen de netten geschoten. Beide ploegen kregen voor de rust nog een aantal kansen, maar met name Ramcharan zag zijn schot nog een keer net over de deklat gaan om wederom op voorsprong te komen.

In de tweede helft zette Farmsum vol druk op de laatste linie van Gieterveen en kwam de thuisploeg er minder vaak uit. Gieterveen bleef de wat dreigendere ploeg, maar wederom uit het niets keek het tegen een tegengoal staan. Een verdwaalde lange bal werd gemist door één van de laatste linie en dat maakte dat Nap alleen voor Lugtenborg uitkwam. Hij wist dit kunstje wel af te maken en zorgde voor de voorsprong van de gasten. Gezegd moet worden dat hij hiervoor al een keer de kans gehad had om zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar hij schoot de bal andermaal voorlangs. Aan de andere kant had vooral Weerts de grootste kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar zijn inzet op de voorzet van Bakker werd hoog over geschoten. 

Tegenslag

Niet ver na de 2-3 van Nap kwam Gieterveen weer langszij door Bakker. Ondanks dat hij niet geweldig in de wedstrijd zat, kreeg hij het in één actie op de heupen. Hij omspeelde drie keer zijn directe tegenstander en schoot met zijn linkerbeen de bal langs de keeper. Op dat moment leek Gieterveen wederom over zijn tegenstander heen te denderen, maar een afstandsschot van Westerhuis ging via de rug van Caspers in de lange hoek van Lugtenborg. Deze tegenslag was er één teveel voor de thuisploeg en omdat het al een paar week op rij ongelukkig op een verliespartij af leek te stevenen wist het zich er dit keer niet meer over heen te zetten. In de laatste vijf minuten zette het nog alles op alles en speelde het maar met een paar man meer achterop. In deze periode scoorden Nap en de beste man van het veld Fambrene nog eens en zette het geflatteerd de eindstand op het scorebord: 3-6.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Alteveer dankzij invaller Akpinar langs Eext

Na de nederlaag van Alteveer tegen Gieten wachtte Eext als volgende tegenstander. Bij het ...

Borger drukt SJS dieper in de zorgen

Ook in het vijfde competitieduel bleef SJS zonder punten. In eigen huis ging de ...

Slotoffensief levert SPW één punt op

Op een zonnige zondagmiddag stond het affiche Bareveld – SPW op het programma. Een ...