HOC boekt belangrijke zege op Westerwolde

HOC deed goede zaken met een overwinning op Westerwolde.

Foto Harm Jan Pleiter, drukte voor de goal van Westerwolde

HOC heeft het belangrijke duel met Westerwolde weten te winnen. Alle doelpunten vielen pas in de tweede helft, waarbij HOC binnen een kwartier tijd met 3-0 voor kwam. Westerwolde kwam nog knap terug tot 3-2, maar een rode kaart van Kevin van der Laan gooide roet in het eten. HOC sloeg daarna nog twee keer genadeloos toe  en won uiteindelijk met 5-2.

De eerste helft van deze wedstrijd, waarin aansluiting met de grote middenmoot in de derde klasse C of afzakken richting de onderste plaatsen voor beide teams op het spel stond, was een grotendeels gelijkopgaande strijd. HOC deelde in de eerste vijftien minuten een aantal venijnige speldenprikken uit, maar puike reddingen van doelman Henk Hebers hielden de Drenten vooralsnog van scoren af. Ook Westerwolde liet zich aanvallend geregeld zien, waarbij de bal van René van der Laan tegen de binnenkant van de paal het meest in het oog sprong. Helaas voor hem en Westerwolde caramboleerde de bal weer het veld in. Gescoord werd er dus niet in dit deel van de wedstrijd en dus stuurde arbiter Dijkstra, die deze middag zijn uiterste best deed zich als beste man van het veld te profileren, de ploegen met de bekende brilstand naar de kleedkamer. Mark Geukes (Westerwolde) en Sander Zikken (HOC) begonnen met een gele kaart op zak aan de gereedstaande thee.

Het eerste kwartier van de tweede helft was het deel van de wedstrijd waarin HOC dus in een mum van tijd drie keer achter elkaar tot scoren kwam. Al in de 47 e minuut wist Gertjan Spijker vanuit een corner het net achter doelman Hebers te vinden. En in plaats van de 1–1 die topscorer Joan Solano van Westerwolde op z’n schoen had, maar door keeper Nieborg van HOC daar bekwaam vanaf werd gehouden, trof Sander Zikken vanuit de tegenaanval in de 55 e minuut op aangeven van de ingevallen Jelle Siekman wel de roos: 2–0. De goal van HOC in de 60 e minuut was er een van uitzonderlijke schoonheid. Vanaf rechts gaf aanvoerder Jan Cremers van HOC een afgemeten voorzet op de ongedekt staande Sander Zikken die met een prachtige zweefduik uit een bijna onmogelijke hoek zijn tweede en dus derde treffer van HOC liet aantekenen. Het viel de mannen van trainer Lars van Ravenhorst te prijzen dat ze na deze 3–0 achterstand alle schroom van zich af wierpen en telkenmale de aanval zochten. Dit resulteerde in de 69 e minuut na een fraaie aanval in een doelpunt van René van der Laan en twee minuten later was het invaller Bartel Geleijnse die de trekker ook nog eens genadeloos overhaalde: 3–2. De spanning in de wedstrijd was geheel terug en met man en macht zocht Westerwolde de gelijkmaker, hetgeen op een haar na niet lukte. Maar toen Kevin van der Laan na het weggooien van de bal in korte tijd zijn tweede gele kaart ontving, was het gedaan met de aanvallende impulsen van Westerwolde. En dat HOC daarna nog uitliep naar een 5–2 overwinning door een goal in de 89 e minuut van andermaal Gertjan Spijker na een mislukte doeltrap van Hebers en een eigen, via zijn rug ongelukkig doelpunt van invaller Thom Postma van Westerwolde, was zoals gezegd iets te geflatteerd. Toch moet worden geconstateerd dat HOC deze middag met name op basis van effectief scorend en ook mentaal vermogen een terechte overwinning pakte.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan simpel langs inspiratieloos KSC

Titan beleefde zondag een eenvoudige middag tegen het KSC van Johan Hollen. Waar op ...

Pekelder Boys wint thuis van Valther Boys

Pekelder Boys scoorde in de tweede helft binnen tien minuten drie keer en legde ...

Doelman Van Dijk redt punt voor Gieterveen

Gieterveen heeft in de wedstrijd tegen EHS ’85 geen revanche genomen voor de eerste verliespartij ...