Jesper de Graaf goudhaantje voor Valthermond

Twee late treffers van Jesper de Graaf zorgden ervoor dat Valthermond toch drie punten overhield aan het duel met Dalen.

Niemand in het Valthermondkamp rekende nog op drie punten toen Laurenz Kleinjan Dalen in de 80e minuut naar een 1-0 voorsprong schoot. De thuisploeg rechtte echter de rug en sleepte via twee goals van Jesper de Graaf toch nog een overwinning uit het vuur.

Over de hele wedstrijd genomen was de overwinning verdiend, maar oh wat ging het moeizaam voor de Mondkers. Veel te snel werd de lange bal gehanteerd, waardoor er veel duels uitgevochten moesten worden. Dit was een kolfje naar de hand van het fysiek sterkere Dalen wat stug bleef verdedigen, en als het kon, er in de counter snel uit kwam. Er kwamen aan beide zijden dan ook wel mogelijkheden, met de grootste voor Valthermond. Zo kreeg Jesper de Graaf een voorzet van Jens Bulle niet binnen gewerkt en stopte doelman Rick Braam een strafschop van Demy te Velde. Dit na een handsbal van Jesper Kroesen. Voor Dalen schoot Roy Renkema uit de draai naast, wat ook gold voor een kopbal van Tijmen Venhorst.

Drukkend Valthermond

Na de pauze een verwoed drukkend Valthermond en een Dalen wat weigerde te capituleren.  Steeds weer gooide een roodhemd zich voor de bal om averij te voorkomen. Inzetten van De Graaf en Rick Schlimback werden zo van de lijn gehaald. In de counter bleven de bezoekers loeren op dat ene kansje. Dat kansje wat dus kwam in de 80e minuut. Reinier de Boer zocht en vond bij de tweede paal Laurenz Kleinjan, die in twee instanties dus raak schoot. Wat volgde waren nog tien doldwaze minuten met dus twee goals van De Graaf, Te Velde die een lobje ternauwernood gestopt zag en voor Dalen nog een gevaarlijke vrije trap waar Erik Jan Veerbeek lijf en leden riskeerde om Venhorst het scoren te beletten. Hierna vond scheidsrechter Stoetman het welletjes en blies voor het einde.

“Gezien de kansen die wij gehad hebben vind ik de overwinning verdiend,” sprak een opgeluchte Albert Koops. “ We hebben vandaag niet goed gespeeld, maar wel een stuk karakter getoond door na de 1-0 nog terug te komen. Dat is dan wel een compliment voor de groep waard.”