WKE ’16 laat Nieuw Buinen kansloos

Nieuw Buinen werd overklast door een veel sterker WKE ’16.

Nieuw Buinen heeft in Emmen een kansloze 4-1 nederlaag geleden tegen WKE ’16. De thuisploeg was veel te sterk en met name voor rust walste WKE over de bezoekers heen. Nieuw Buinen mocht blij zijn dat het slechts 3-0 stond bij rust, want dat had gerust het dubbele kunnen zijn. In de tweede helft ging de storm van WKE langzaam aan wat liggen en bleef de schade uiteindelijk beperkt voor Nieuw Buinen.

Vanaf minuut één was de thuisploeg heer en meester en reeg het de kansen aaneen. Al snel scoorde WKE de 1-0 via Jochem Scholten na een combinatie met Lorenzo Hindriks. Nieuw Buinen werd in die openingsfase compleet overlopen en de 2-0 werd al snel een feit. Jozef Brink rondde af na een pass van Henk Bakker. De kansen bleven maar komen, maar mede dankzij goed keeperswerk van Marcel Waarsing bleef de schade beperkt voor Nieuw Buinen. Wel moest het nog voor rust de 3-0 incasseren, waarbij Bakker de doelman koeltjes omspeelde en de bal in het lege doel schoof.

Spreekwoordelijke eer

Ook na de pauze waren de beste kansen direct weer voor de thuisploeg. Mohamud Abdikarim mistte eerst nog een goede kans, maar scoorde even later wel op aangeven van Hindriks. De storm van WKE ging daarna wat liggen, waarna er ook nog wat kansjes volgenden voor Nieuw Buinen. Dat redde in de slotfase uiteindelijk nog de spreekwoordelijk eer. Topschutter Eddie Schoenmaker mocht nog een doelpuntje meepikken en bepaalde de eindstand op 4-1.