GKC zet in derby koploper Buinen aan de kant

Het duo Korthuis en Kolp bleek een plaaggeest te zijn voor Buinen, dat op een 3-0 nederlaag werd getrakteerd door GKC.

Foto Andries Middelbos, GKC juicht na een gemaakt doelpunt, de Gasselters waren de sterkste in de derby tegen Buinen.

GKC heeft koploper Buinen pootje gelicht in de derby in de zondag 5e klase E. De Gasselters waren met 3-0 te sterk voor Buinen na een 1-0 ruststand. Door de overwinning lijkt GKC weer een beetje aan te haken. Buinen zag concurrent Eext wel winnen en zal weer in de achtervolging moeten.

De eerste kans voor de wedstrijd was voor de bezoekers, maar Wim Wilts mistte bij de tweede paal. Het duel kende voor rust niet heel veel kansen en veel speelde zich af op het middenveld, waar de nodige duels werden afgewerkt. Buinen had in minuut 35 een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar Vedder werd gestuit door doelman de Vries. Vlak voor rust kwam de thuisploeg wel op voorsprong, Korthuis stak Kolp weg en de aanvaller vond het net: 1-0.

Korthuis en Kolp

In het eerste kwartier van de tweede helft kreeg GKC een aantal goede kansen om op 2-0 te komen, maar Kolp hielp de geboden kansen om zeep. Daarna beet ook Buinen weer van zich af, maar de gelijkmaker kwam niet op het scorebord. Het was opnieuw de thuisploeg die wist te scoren en weer was het de combinatie Korthuis en Kolp die aan de basis stond van de 2-0. Laatstgenoemde was het eindstation en rondde fraai af. En diezelfde combinatie was wederom verantwoordelijk voor de 3-0 in de 83e minuut. Nu mocht Korthuis het karwei afmaken en bepaalde hij dus de eindstand op 3-0.

Foto’s Andries Middelbos: GKC – Buinen

https://www.facebook.com/andries.middelbos.5

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Sellingen verrast koploper Protos

Sellingen boekte een knappe zege bij Protos, de tweede overwinning op rij.

Fotoverslag: Buinen – Gieterveen

Gieterveen won de Kanaalstreek-derby tegen Buinen met duidelijke cijfers: 0-4. Een lichtelijk geflatteerde uitslag, ...