Puike eerste helft brengt Valthermond overwinning tegen Annen

Valthermond speelde met name in de eerste helft uitstekend, maar vergat zichzelf te belonen. Desondanks kwam de overwinning nauwelijks in gevaar.

Op bezoek bij Annen speelde Valthermond een helft lang als een kampioenskandidaat. Voor de pauze was de ploeg van Albert Koops heer en meester. Het leidde slechts tot een 0-1 voorsprong. Ook na de pauze viel de beslissing maar niet, maar de zege van Valthermons kwam nauwelijks meer in gevaar.

Bij de aftrap al werd de toon gezet. Maurice Kampman begon direct te jagen en balverlies in de Anner defensie was het gevolg. Het was dat de topscoorder de bal niet voldoende onder controle kreeg, anders was het binnen de minuut al prijs geweest. Het bleek wel de opmaat naar een uitstekende eerste helft, waar eigenlijk maar een ding aan ontbrak. Goals, toch wel een essentieel deel van het voetbalspel, bleven, ondanks een hele rits mogelijkheden uit. Steeds weer strandden de Monkers op de uitstekende doelman Hans de Wals. Rick Schlimback passeerde de doelman wel, maar zijn kopbal vond geen genade in de ogen van scheidsrechter Schram. Jens Bulle had pech dat zijn inzet via de lat over vloog. Pas vlak voor de pauze was het eindelijk raak. Demy te Velde reageerde attent op een doorkopbal van Maurice Kampman en nu was ook De Wals kansloos.

Kansen voor Valthermond

Dit niveau tikten de bezoekers na de pauze niet meer aan. Annen gooide wat extra energie in de strijd en Valthermond had het moeilijk om daar onderuit te voetballen, al bleven de kansen voor Valthermond. Erik jan Veerbeek en Jens Bulle mikten naast en De Wals pakte maar weer eens een inzet van Te Velde. Kansen voor de thuisploeg waren amper te noteren, maar de schamele doelpuntenproductie van voor de pauze bleef het dus tot het einde toe spannend. De eindstreep werd echter ongeschonden gehaald waardoor de Monkers nu zelfs virtueel koploper zijn.

Titelkandidaat

Coach Albert Koops had voor de pauze genoten van zijn ploeg: “ Ik heb de jongens in de rust een compliment gegeven voor ons spel. Het enige wat ontbrak waren meer goals. Als we die wel maken wordt het na de pauze ook makkelijker. Ja, wij zijn een van de ploegen die mee gaan strijden om de titel. Dat heb ik net ook tegen RTV Drenthe gezegd. De selectie is breder dan het afgelopen seizoen, we hebben meerdere spelers die een goal kunnen maken en tot op heden hebben wij ook nog maar zeven treffers tegen. Valthermond bestaat in augustus 90 jaar. Wat zou het mooi zijn als we daar een kampioenschap aan toe kunnen voegen,” aldus de oer-Valthermonder.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Sellingen speelt ook gelijk tegen Hoogersmilde

Sellingen kon de voorsprong tegen Hoogersmilde niet vasthouden en speelde uiteindelijk gelijk.

EEC niet opgewassen tegen Valther Boys

Het was niet de middag van EEC, dat fors onderuit ging op bezoek bij ...

Gieterveen geeft zekere overwinning weg

In de eerste helft van het duel tussen PJC en Gieterveen waren de gasten ...