SPW kon het gat met PJC niet nog verder vergroten, maar zag de concurrent ook niet inlopen.

Zondag stond de wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 van de 4e klasse C op het programma. Mocht SPW deze winnen dan kwam het 10 punten los van PJC.  Dat lukte niet, omdat PJC diep in de tweede helft toch nog langszij wist te komen. Zo bleef het gat op zeven punten in het voordeel van de koploper uit Stadskanaal.

De wedstrijd begon en PJC liet meteen zijn intenties zien. Het zette hoog druk en gaf SPW geen ruimte om op te bouwen. Doordat SPW constant onder druk stond kreeg het weinig ruimte om een goede aanval op te zetten en hierdoor had PJC ook het meeste balbezit. Toch kreeg PJC geen echte kansen en hierdoor kon SPW uiteindelijk zich beter in de wedstrijd spelen. Het scheelde ook dat PJC wat minder druk ging zetten omdat dit uiteraard veel energie koste. SPW werd dreigender doordat spits Stiekema zijn medespelers goed wegstuurde. Zo ook in de 25e minuut. Stiekema draaide zich goed vrij en stuurde Rodan Farrell weg, deze maakte de actie en legde de bal weer klaar voor Stiekema, deze haalde uit van buiten de 16 meter en zag de bal met een bekeken schuiver verdwijnen in het doel. De voorsprong kwam zeker gewenst maar nog geen 3 minuten later kreeg PJC een vrije bal op 25 meter, wetende dat zei natuurlijk topschutter Bert Meijer in de gelederen hebben. Het was even alle hens aan dek maar keeper Vonk pareerde het schot van Meijer. Beide teams kregen nog wat kansen maar de wedstrijd bood nog weinig echte kansen tot aan de rust.

Sterk begin SPW

De 2e helft begon SPW zonder Erik Meijer die geblesseerd achter bleef in de kleedkamer, hij werd vervangen door Jelmer Jasken. SPW begon sterker in de 2e helft en met name Kasper Heijne was zeer dreigend met zijn loopacties. Het duurde dan toch nog wel 15 minuten voordat SPW weer kon juichen. Heijne lanceerde zichzelf langs de rechterkant en zette met een strakke voorzet en weer was Dennis Stiekema alleen voor de goal en de spits wist hier uiteraard wel raad mee. De 2-0 zou voor SPW als een ontspannende werking moet gaan werken maar het was het tegenovergestelde. SPW ging al verder achteruit lopen en PJC wist hier wel raad mee en drukte al meer mensen naar voren. Het was dan ook in de 68e minuut dat een klutsbal in de 16 meter voor de voeten van een speler van PJC kwam en de trekker overhaalde.

Spannend en harder

De spanning was terug en de wedstrijd werd harder. Zo kwam Bram Poelman na een goede actie hard in botsing met een verdediger van PJC waarbij vooral de spelers van PJC vonden dat Poelman de rode kaart verdiende in verband met gevaarlijk spel. Maar nog geen 5 minuten later was het een speler van PJC die zeer hard Kasper Heijne onderuit schoffelde waarbij de situatie leek alsof Heijne doorgebroken was, maar de scheidsrechter strafte de speler van PJC net zoals hij Poelman had gestraft met een gele kaart. De spanning bleef aanwezig in de laatste minuten en PJC speelde alles of niets. En het werd alles want in de 89e minuut was het invaller Ronald de Jonge die voor PJC schoot van buiten de 16 meter, zijn schot werd nog aangeraakt door een verdediger van SPW en de bal caramboleerde zo over keeper Vonk heen. Zo kreeg PJC een punt en was het voor SPW na 10 wedstrijden hun 1e puntenverlies.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Valthermond eenvoudig naar zege

De 1-1 ruststand deed wellicht anders vermoeden, maar eigenlijk had Valthermond geen enkel moment ...

Westerwolde wint nipt van rivaal Sellingen

In een meer spannende dan goede derby versloeg Westerwolde vanmiddag naaste rivaal Sellingen met ...

Onstwedder Boys blijft winnen

Afgelopen zaterdag boekte Onstwedder Boys alweer de elfde zege van het seizoen: in Beetsterzwaag ...