Sterk spelend Musselkanaal verslaat Protos

Musselkanaal speelde een goede wedstrijd bij Protos en won met duidelijke cijfers.

Traditiegetrouw heeft Musselkanaal het altijd moeilijk in de uitwedstrijden tegen Protos. Zo anders was het deze keer. Een vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Louwes sterk spelend Musselkanaal zette direct druk op de spelers van Protos en deze hadden hier niet van terug. Musselkanaal leidde na de eerste helft met 1-0 en eigenlijk had de voorsprong toen al groter moeten zijn. In de tweede helft waren de gasten ook de bovenliggende partij en volkomen verdiend liep het uit naar een 4-0 voorsprong. De tegentreffer in blessuretijd was feitelijk het enige smetje voor de Groenwitten, die door deze zege de tweede plaats steviger in handen kregen.

Het programmablad van Protos was duidelijk, alleen winst op de Groningers betekende dat het gat met koploper Raptim niet groter zou worden. Daarentegen zou Musselkanaal alle zeilen bijzetten om de punten mee naar huis te nemen. Dat laatste gebeurde dan ook.

Hard werken

Trainer Woortman had er vooraf duidelijk op gewezen dat Protos een ploeg is die het normaliter van hard werken moeten hebben. Daar tegen helpt maar een remedie en dat is ook hard werken. Dat deden de gasten dan ook en daar had Protos dan ook veel moeite mee. De eerste twintig minuten was Musselkanaal al wat beter maar veel bijzonders gebeurde er nog niet. Het duurde tot de 25ste minuut toen het eerste echte gevaar ook direct een doelpunt opleverde. Jordy Oost werd goed aangespeeld en gaf een fraai steekpassje op Aron Berends, zijn schot op doel werd gekeerd door doelman Tim Bakker, de bal kwam tegen een medespeler aan en via deze speler ging de bal over de doellijn. Even later kreeg Musselkanaal een kans via Maurice Meyer maar Bakker redde. Na 35 minuten had Meyer de 0-2 op zijn schoen maar via een Protos verdediger ging de bal net buiten de palen. Het enige gevaar van de thuisclub in de eerste helft was een uitstekend schot van rechtsachter Stan van der Veen maar keeper Noah Sahetapy redde bekwaam.

Berend op dreef

Een minuut oud was de tweede helft toen Rolf Kayser de voorsprong kon vergroten maar zijn schot ging net naast. Na vijf minuten een grote kans voor de thuisclub toen Robin Soppe leek binnen te schieten maar net op tijd kon Gerwin Schmitz reding brengen. Na 53 minuten kwam Jordy Oost weer in balbezit, hij omspeelde een paar tegenstanders een gaf opnieuw een fraai steekpassje richting Berends. Berends, vandaag goed op dreef en steeds een plaag voor zijn directe tegenstander, deed wat hij moest doen en schoot beheerst raak,0-2. Na 60 minuten moest Sahetapy gestrekt naar de hoek toen een vrije trap van Bart Reinink binnen leek te gaan. Protos kreeg wel wat kansen maar of ze schoten zelf naast of Sahetapy stond op de goede plek. Ook een vrije trap van Stef Smits eindigde op de vuisten van de Musselkanaal keeper. Bjorn Banus verving de moegestreden Berends en Banus kreeg een goede mogelijkheid maar Bakker redde uitstekend.

Wedstrijd gespeeld

Een minuut later was het wel raak, De goed spelende Tjeerd Sikkema won een kopduel en de bal werd direct op Oost gespeeld. Deze schoot in de verste hoek raak, 0-3. Wedstrijd gespeeld en de thuisclub had niet meer de kracht om de bakens te verzetten. Musselkanaal bleef goed doorgaan en opnieuw Oost smaakte het genoegen om nog een keer te scoren en bracht zodoende de score op 0-4. In blessuretijd deed Michel overweg nog iets terug en bracht zodoende de eindstand op 1-4 bepaalde.