Westerwolde kende een sterk eerste half uur en kwam op een 3-0 voorsprong, wat de basis zou zijn voor een overwinning.

Foto Harm Jan Pleiter, Westerwolde kende een uitstekende start, wat leidde tot een 3-2 zege op SVV ’04.
Met de nodige en vooral ook noodzakelijke onverzettelijkheid kon Westerwolde zondagmiddag middels een nipte 3–2 overwinning op het Schoonebeekse SVV ’04 na twee nederlagen op rij weer drie punten op haar conto bijschrijven. De basis voor dit succes in eigen huis werd in de eerste dertig speelminuten van deze wedstrijd gelegd. In dat deel van de wedstrijd overklasten de mannen van trainer Lars van Ravenhorst de tegenstander op meerdere fronten en werden er drie goede doelpunten binnengeschoten. Dat het in de tweede helft nog enigszins billenknijpen voor de Vlagtwedders werd, kwam mede door de aanvallende aspiraties van SVV ’04, die over de gehele wedstrijd gezien het nodige veldoverwicht hadden. Uiteindelijk, met in de tweede helft twee strafschoppen tegen, was het toch Westerwolde dat aan het langste eind trok en deze zespuntenwedstrijd op karakter in haar voordeel besliste.
De eerste waarschuwing van de vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Wever geëtaleerde dadendrang van Westerwolde, viel al in de negende minuut te noteren. Evenals vorige week had René van der Laan de pech dat de bal via de binnenkant van de paal weer terug in het veld stuitte. Maar in de 19 e minuut was het dezelfde René van der Laan die na defensief geklungel van SVV ‘04 de 1–0 kon laten aantekenen. Beheerst knalde hij de bal achter doelman Woelders. Amper vier minuten later viel de tweede goal voor Westerwolde. Na een lange voorzet uit een vrije trap door Merijn te Velde werd de bal richting het doel doorgekopt door Mark Geukes. Voor de geheel vrijstaande Joan Solano was het daarna een koud kunstje de tweede achter Woelders te schieten. De derde treffer binnen het half uur was een karakteristiek Westerwolde-doelpunt en eentje om in de lijsten. Via de geliefde counter stormde Joan Solano richting het doel van SVV ’04, waarna hij de bal panklaar neerlegde voor de meegesprinte René van der Laan: 3–0. Ook SVV ’04 kwam in dit eerste half uur tot behoorlijk wat aanvallende impulsen, maar had geen succes in de afronding of vond doelman Henk Hebers op haar weg. Soms ver inzakkend verdedigde Westerwolde de verkregen voorsprong verder op geroutineerde wijze en kon dan ook zelfverzekerd en met een 3–0 stand aan de thee beginnen.
Verdediging stond als een huis
Uiteraard en zoals verwacht in het tweede bedrijf een aanvallend, gretig en technisch vaardiger SVV ’04. Veel aanvallen golfden richting het doel van Westerwolde, maar de  verdediging van de thuisploeg onder leiding van de deze middag excellerende aanvoerder Rudolf Riks gaf aanvankelijk geen krimp. Wel viel er in de 47 e minuut al een bal op de paal door SVV ’04 te noteren, maar uit de hieruit voortvloeiende counter had René v.d. Laan de stand ook zo maar op 4–0 kunnen brengen. Een na een harde tackle van Mark Geukes binnen de zestienmeter gegeven strafschop, deed het tij enigszins keren. Aanvoerder Lars Koopmeiners schoot de bal in de 63e minuut dan ook onberispelijk achter Hebers. In het laatste half uur stond de verdediging van Westerwolde bij de in aantal toenemende, maar niet overdreven dreigende aanvallen van SVV ’04 als een huis. Westerwolde kwam er weliswaar bijna niet meer uit, maar rook naarmate de tijd verstreek de gewenste overwinning. Toch wist SVV ’04 in de 90e minuut nog de aansluitingstreffer te scoren, andermaal uit een penalty. Al dan niet over de achterlijn werd de bal door een verdediger van Westerwolde met de hand gespeeld, waarna arbiter Wever gedecideerd naar de stip wees. Opnieuw Koopmeiners wist zich raad met dit buitenkansje. Na vier minuten extra tijd floot de deze middag verder prima leidende Wever voor het eindsignaal.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

SC Angelslo zet Borger de voet dwars

Borger heeft op het eigen sportpark een gevoelige nederlaag geleden. In het bekertoernooi was ...

SPW wint oefenduel van Sellingen

SPW en Sellingen kwamen vanwege afgelastingen op 5 februari jl. voor het laatst in ...