SJS kwam niet tot scoren tegen DKB en leed duur puntverlies.

Foto Brigitte de Wijk, SJS-speler Ronald Zuidema is zijn directe tegenstander te snel af.

Het gebrek aan doelpunten begint SJS inmiddels parten te spelen. Vol energie en verwachting trad de ploeg aan tegen nummer acht DKB uit de De Krim. Bij winst had SJS een prachtige stap richting de top van de ranglijst kunnen zetten, maar na 90 minuten kreeg het toch de deksel op de neus. DKB won met het minimale verschil, maar nam wel de drie dure punten mee terug naar De Krim.

Verdedigend heeft SJS de zaakjes wel aardig op orde. Het krijgt relatief weinig goals tegen (in 10 duels 11 doelpunten, gemiddeld 1,1 goal per wedstrijd), maar het scoort gewoon veel te weinig (in 10 duels slechts 13 doelpunten, gemiddeld 1,3 goals per wedstrijd). En daarom staat de ploeg van trainer Otto Halmingh niet in de top van de ranglijst, maar op een teleurstellende 9e plaats. Het besef moet heel snel komen dat de ploeg zichzelf het zoveel gemakkelijker kan maken als het gewoon de geboden kansen benut, want die werden ook deze zaterdag weer voldoende gecreëerd.

Weinig te beleven

SJS begon redelijk aan de wedstrijd en had het volledig onder controle. DKB werd amper gevaarlijk, echter wist ook SJS niet tot hele grote kansen te komen. Dit was vooral te wijten aan de slordige passing in de eindfase. Het gevaarlijkste moment was een slappe kopbal van Arwen de Koe, die net naast ging. Na ongeveer een halfuur spelen was er een forse aderlating voor SJS, de jonge middenvelder Kornelius moest zich vanwege een blessure laten vervangen door Gerben Sieders. Het spel van de blauwhemden werd er absoluut niet beter op, de wil was wel aanwezig, maar niks lukte meer. In de eerste helft gebeurde er verder bitter weinig, op een paar mogelijkheden van SJS na, maar de echte scherpte ontbrak. Na 45 minuten floot scheidsrechter Spieard voor de rust.

Onnodig op achterstand

In de tweede helft kreeg SJS onmiddellijk de mogelijkheid om te scoren, maar het schot overtuigde niet. Twee minuten later viel de goal echter wel aan de andere kant. SJS stond niet goed en door fouten kon DKB-speler Jay van der Wetering doorlopen op doelman De Jonge en scoorde beheerst, 0-1.Een onnodige achterstand, maar SJS moest verder en ging ook wel direct op zoek naar de gelijkmaker. Zo legde Heidema twee keer de bal panklaar neer voor een medespeler, maar de bal ging er maar niet. Ook was er nog een voorzet van Breedveld op Springer, bijna iedereen telde hem al, echter miste Springer. Hierna werd SJS in feite alleen maar zwakker, gelukkig voor SJS was DKB ook niet in staat om gebruik te maken van de geboden ruimte.

Alles of niets

Trainer Halmingh besloot 20 minuten voor het einde Timmer naar de kant te halen voor Kelvin Oosting. SJS ging dus alles of niets voetballen. Helaas had dit ook weinig effect, het was gewoon veel te slordig aan de kant van SJS. In de laatste vijf minuten werd ook nog Zuidema naar voren gestuurd om de gelijkmaker te forceren. Dit had wel direct effect. Zuidema ging erop snelheid vandoor aan de zijkant en werd spijkerhard onderuit gehaald. Scheidsrechter Spieard kon niets anders dan DKB speler Remco Kerssies met direct rood van het veld te  sturen. SJS zette hierna alle druk naar voren en probeerde alles om maar de 1-1 te maken. Dit lukte SJS niet, het was opnieuw te slordig. Na vijf minuten blessuretijd vond scheidsrechter Spieard het welletjes.

Foto’s Brigitte de Wijk: SJS – DKB

https://photos.google.com/share/AF1QipMOisH3LmDWszNmuakDlXNtErlwh_ZOeQsv7jCC7u8lfXcAeq1ig9BxDfbuNJ6TZw?key=VGpiYmY5QTNNWmRRZWdScmxoanV0U05KU0xMRTBR

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Valthermond met een overwinning de winterstop in

Valthermond heeft het jaar 2016 met een overwinning op Helpman afgesloten. In Groningen waren ...

Supertrio helpt Valthermond aan winst

Valthermond is het seizoen in de tweede klasse uitstekend gestart. Op het eigen sportpark ...

Collectief van Sellingen krijgt beloning

De wedstrijd tegen Zwartemeerse Boys betekende een uitgelezen kans om drie punten bij te ...