De zege tegen ASVB kwam pas laat tot stand voor Stadskanaal, dat wel drie belangrijke punten pakte.

Foto Stoffer Bakker, de belangrijke 3-2 van Tristan Rotman in de maak.

Stadskanaal heeft de thuiswedstrijd tegen laagvlieger ASVB met de nodige moeite weten te winnen. De Knoalsters pakten tot twee keer toe een voorsprong, maar zagen de Blijhammers ook twee keer terugkomen. Pas in de laatste minuten trok de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe en pakte het de broodnodige drie punten om enigszins aansluiting te houden met de bovenste ploegen.

Stadskanaal kwam in de eerste helft na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong via Roy Tolner, die kon binnenknikken na een uitstekende voorzet van Sten Vos. Heel lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want enkele minuten later maakte Mart van der Veen alweer de gelijkmaker. Toch kwam Stadskanaal voor rust opnieuw weer op voorsprong. Wederom was Vos de aangever, maar was Jeffrey Bakker dit keer het eindstation: 2-1.

Venijn in de staart

Na de pauze had Stadskanaal de mogelijkheden om uit te lopen naar 3-1, maar verzuimde het om te scoren. Daar maakte ASVB dankbaar gebruik van en de gasten kwamen een dikke twintig minuten voor tijd langszij via Joost Siemens: 2-2. Die stand bleef lang op het scorebord staan, maar het echte venijn zat hem in nog de staart. Een minuut voor tijd viel de verlossende 3-2 voor Stadskanaal en leek invaller Tristan Rotman daarmee zijn ploeg de zege te brengen. Een tweetal minuten later had het echter zo maar 3-3 kunnen staan, maar Stadskanaal had geluk dat een vrije trap tegen de lat aan zeilde. Daarna maakte Wessel Klijnstra aan alle onzekerheid een einde door de eindstand op 4-2 te bepalen.

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – ASVB

https://photos.google.com/share/AF1QipMrw2H_hy9tbEB4juf-7nJLFcsIoz1RwCVqPhxSv1R9QPnz5x184LgczKYtA283_A?key=XzVQaUFXMWdraHFKSnFkUnMzUndUUU55aDl5cGZn

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

SC Stadskanaal blaft wel, maar bijt niet

Wat als de poging van Yordi Saman op slag van rust over de doellijn ...

Titan lijdt dure nederlaag tegen Protos

Op een zonovergoten sportpark Titan heeft thuisploeg Titan verloren van Protos. Na de 4-1 ...

Ter Apel en Stadskanaal delen de punten

Het was voor SC Stadskanaal, op voetbalgebied, niet bepaald een vrolijk Paasweekend. De haast ...