Nieuw Buinen verliest nipt van Germanicus

Nieuw Buinen maakte het Germanicus lastig, maar kon geen punt overhouden aan het duel.

Nieuw Buinen heeft koploper Germanicus niet kunnen verrassen. Wel werden de Coevordenaren het vuur aan de schenen gelegd door de thuisploeg, die bij rust tegen een 1-2 achterstand aankeek. Uiteindelijk werd het 2-3 voor Germancius, al had een punt er voor Nieuw Buinen ook nog ingezeten.

Nieuw Buinen is inmiddels afgezakt naar de degradatiezone in de zondag 2e klasse L en kon de punten dus goed gebruiken. Het begon dan ook goed aan het duel met Germanicus en kwam na een half uur spelen op een 1-0 voorsprong via Robert Tieks. Die achterstand bogen de bezoekers vlak voor rust om in een 1-2 voorsprong. Eerst was het Kain Hoogeveen die voor de gelijkmaker zorgde, waarna kort erop Roelof van Dijk de 1-2 mocht binnenwerken.

Een kwartier na rust viel de 1-3 van Milan van der Weide en leek de wedstrijd zo goed als beslist. Germanicus kreeg kansen om uit te lopen, maar verzuimde dat. Een kleine tien minuten voor tijd bracht Eddie Schoenmaker daardoor de spanning nog weer terug met de 2-3. Een hachelijke slotfase volgde nog, waarin Nieuw Buinen nog de gelijkmaker had kunnen produceren maar dat gebeurde niet. Nieuw Buinen blijft door de nederlaag op de dertiende plaats staan in de zondag 2e klasse L.