Voorbeschouwing speelronde 11 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 11 van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Valthermond – Nieuw Buinen

Een prachtig affiche voor de zaterdagavond. De Kanaalstreekderby tussen Valthermond en Nieuw Buinen. Een wedstrijd op zich, waarbij de stand niet altijd van doorslaggevend belang is. Kijkend naar de ranglijst, dan is het thuisspelende Valthermond wel de absolute favoriet. De Mondkers staan op een tweede plaats achter koploper Germanicus. De achterstand bedraagt twee punten, waarbij Valthermond ook nog een wedstrijd minder gespeeld heeft. Hoe anders is het bij Nieuw Buinen, dat inmiddels is afgezakt naar de dertiende plaats op de ranglijst. Vorig seizoen degradeerden de oranjehemden al uit de eerste klasse en ook nu in de tweede klasse lijkt er tegen degradatie gespeeld te worden. Een overwinning zou Nieuw Buinen dan ook zeker passen om zo weer aansluiting te vinden met de ploegen in de middenmoot. Bij winst weet Valthermond in ieder geval dat het voor een dag koploper is in de zondag 2e klasse L. Naast de prestige en eer staat er dus genoeg op het spel bij deze Kanaalstreekderby.

FC Ter Apel ’96 – Erica

Een duel tussen de nummers vier en vijf van de zondag 3e klasse C. Twee ploegen die graag willen meedoen in de top van de ranglijst en dus wordt het aanhaken of afhaken. Ter Apel leek op voorhand toch wel een van de favorieten voor de titel, maar presteert tot op heden enigszins wisselvallig met zes zeges en vier nederlagen. Die wisselvalligheid geldt ook voor Erica, dat een punt minder heeft dan Ter Apel. Bij winst blijft Ter Apel in het spoor van Musselkanaal en Raptim, bij een nederlaag zal het voorlopig een pas op de plaats moeten maken.

Gasselternijveen – Titan

Een ontmoeting tussen twee ploegen uit de Kanaalstreek in de zondag 4e klasse D. De nummers vijf en vier van de ranglijst, waarbij Titan drie punten voorsprong heeft en ook nog een wedstrijd minder speelde. Titan wil graag meedoen om de titel en heeft de bovenste ploegen zeker in het vizier. Zeker als het de inhaalwedstrijden wint staat het er volledig bij. Maar wil het blijven meedoen om die plaatsen dan zal het wel moeten winnen op bezoek bij Gasselternijveen. De roodwitten vergaten vorige week de punten mee te nemen tegen OVC ’21, waardoor Nieveen voorlopig de sprong naar de top nog niet kan maken.  Wil het daar echt bij horen dan zal het thuis van Titan moeten zien te winnen. Geen eenvoudige opgave aangezien Titan tot nu toe nog niet verloor in acht competitiewedstrijden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stand zondag 3e klasse C

Overzicht van de stand van de zondag 3e klasse C.

Programma oefenduels dinsdag 3 september

Overzicht van de oefenduels die voor vandaag op het programma staan.

Standen bekervoetbal zondagclubs

Standen van de zondagclubs uit de regio van de Kanaalstreek.