Gieterveen weet weer wat winnen is na zege op Amicitia VMC

Na drie nederlagen op rij wist Gieterveen eindelijk weer eens te winnen.

Na een aantal matige wedstrijden wisten de Gieterveners eindelijk weer eens een overwinning bij te schrijven en lijkt er nu definitief een klein gaatje met de onderste clubs geslagen te zijn. De verlossing kwam pas rond de 80e minuut toen Dennis Smit vanaf de strafschopstip eindelijk de voorsprong verdubbelde en daarmee de wedstrijd in het slot gooide.

Eigenlijk was er de gehele wedstrijd maar één ploeg die recht had op de overwinning. De bezoekers zetten vroeg druk en wisten constant de vrije man op het middenveld te vinden. Dit leverde een aantal forse kansen op, maar deze waren niet besteed aan van der Veen en Wilte Nijhuis. Pieter Hospers, die vandaag voor het eerst op het middenveld geposteerd stond en dat prima deed, probeerde het nog een keer van afstand maar zag zijn schot ruim voorbij de goal gaan.

Er als de kippen bij

De thuisploeg kwam er amper uit en de sporadische voorzet die er kwam was voor Lugtenborg. Toch kregen ze één grote kans. Vanuit de kluts kwam de bal voor de voeten van de spits, maar Lugtenborg kwam snel uit de goal en pareerde het schot. Dat het vlagsignaal van Dijkstra genegeerd werd door de scheids maakte daardoor weinig meer uit. Uit een corner kwamen de mannen uit Gieterveen op voorsprong. Ramcharan was er als de kippen bij om de hoekschop van Bakker van dichtbij binnen te schieten. In het restant van de eerste helft waren Ramcharan en Bakker nog dichtbij de tweede goal, maar wisten ze het net niet te vinden.

Strafschop

In de tweede helft zette de thuisploeg wat meer druk naar voren maar werden ze maar zelden gevaarlijk. Het was wachten op de tweede goal van de bezoekers, maar de voorwaartsen wisten vele grote kansen vakkundig te missen. Een schot van van der Veen werd knap gepakt door de sluitpost en Ramcharan mistte voor open doel. Bakker was ook een aantal keren erg gevaarlijk met zijn dribbels, maar had helaas weinig rendement.

Vlak voor tijd werd invaller Oeben onderuit getrokken in het strafschopgebied. Dit was voor Smit de uitgelezen kans om de stand eindelijk te verdubbelen. Hij deed dit met verve en gooide daardoor de wedstrijd in het slot. Amicitia VMC werd in het laatste kwartier iets dreigender met afstandsschoten en wat gevaarlijke vrije trappen, maar echt in de problemen is Lugtenborg ook in de tweede helft niet geweest.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Pekelder Boys boekt cruciale overwinning op Gruno

Daar waar het in 4C in de top van het klassement beslist lijkt, blijft ...

Gasselternijveen stelt nacompetitie veilig na overwinning op DVC

Gasselternijveen beleefde een makkelijke middag tegen DVC en heeft nacompetitie veilig gesteld.

Terechte, maar geflatteerde nederlaag voor JVV

JVV was niet opgewassen tegen de nummer drie van de ranglijst, Bareveld. Tot de ...