GKC wint in extremis van Buinerveen

GKC wist in blessuretijd de overwinning veilig te stellen tegen Buinerveen.

GKC heeft de streekderby tegen Buinerveen in de dying seconds weten te winnen. Door de overwinningen lijken de Gasselters ook weer een kandidaat te zijn, die nog mee kan doen om de bovenste plaatsen in de zondag 5e klasse E.

De eerste kans van de wedstrijd was voor GKC, maar Geert de Boer mistte het doel. Even later kreeg ook Bert Timmermans een kans namens Buinervee, maar ook dat leverde geen doelpunt op. Dat doelpunt kwam er in de 25e minuut wel via een strafschop. Robbert Mensinga benutte het buitenkansje, wat de 0-1 opleverde voor de gasten. Dat was tevens de ruststand.

GKC kwam goed uit de kleedkamer en leek direct op 1-1 te komen, maar Korthuis trof de paal. In de 65e min viel alsnog de gelijkmaker via Arjan Hendriks. Een tiental minuten later was Buinerveen weer dichtbij de voorsprong, maar doelman de Vries had een puike redding in huis. GKC kreeg daarna ook nog wat mogelijkheden, maar wist het net ook niet te vinden en dus leek het op 1-1 uit te draaien. Totdat de blessuretijd aanbrak waarin Danny Kolp zich nog ontpopte tot het goudhaantje van GKC: 2-1.