Musselkanaal verslaat Westerwolde met ruime cijfers

Musselkanaal won met duidelijke cijfers van Westerwolde en blijft bovenin meedraaien.

Zondag stonden Musselkanaal en Westerwolde tegenover elkaar. Beide ploegen vonden elkaar vorig seizoen ook in het bekertoernooi en hier was een klinkende overwinning voor de groen-witten toen een feit, maar dat was uiteraard het vorige seizoen. Beide teams wisten voorafgaand aan het duel vanmiddag te winnen, Westerwolde deed dat vorige week door een dodelijke effectiviteit te etaleren tegen SVV’04 en Musselkanaal wist op bezoek bij Protos de drie punten mee terug te nemen naar huis. Maar dat de ene voetbalweek de andere niet is werd vandaag wel duidelijk. Musselkanaal won uiteindelijk met duidelijke cijfers: 5-1.

Een paar minuten aftasten was voor Westerwolde voldoende om na vijf minuten Rene van der Laan op de wel bekende manier weg te sturen. Sprintend vanaf de rechtervleugel ging hij richting het doel van de tegenstander, maar werd zijn schot net op tijd geblokt door de laatst aanwezige verdediger. Nog geen paar minuten later waren het Frank Riks en weer Rene van der Laan die samen op weg leken naar doelman Sahetapy van Musselkanaal en dus ook de 0-1, maar de grensrechter vlagde en de scheidsrechter floot, terecht of niet terecht, voor buitenspel. In de twaalfde minuut was het Joan Solano die zich liet gelden, na een goede individuele actie van de spits ging zijn schot net over het vijandige doel. Frank Riks was nog binnen het kwartier ook dichtbij succes, na een goede loopactie ging zijn schot echter net voor langs.

Beloning voor Westerwolde

Musselkanaal, tot dusver wel de beter voetballende ploeg maar niet gevaarlijk, werd aanvallend wat serieuzer wat resulteerde in twee kansjes en waarbij de naast gekopte bal van Jordy Oost nog het meest noemenswaardig was te noemen. Kansen bleven er echter komen voor de bezoekers, waarbij Rene van der Laan een ware plaaggeest bleek voor de verdediging van de thuisploeg. Keer op keer sprintte hij zijn directe tegenstander eruit en keer op keer bleken deze uitbraken gevaarlijk. Na een voorzet op maat was het Thom Postma in de 24e minuut die zich niet bedacht en het leer op de pantoffel nam vanaf de rand zestien, zijn schot werd echter goed gered door keeper Sahetapy. Westerwolde bleef de qua kansen de gevaarlijkste ploeg en in de 31e minuut kwam daar dan ook de beloning. Een vrije trap genomen door Kevin van der Laan kwam vanuit een scrimmage terecht bij Mark Geukes, deze bedacht zich niet en volleerde de bal net binnen de zestien meter vol in het doel, 0-1.

Musselkanaal draait achterstand om

Ook na de goal bleef en bleek Westerwolde  het gevaarlijkst in de counter en dit dan op de beproefde wijze door snel om te schakelen bij balverlies van de tegenstander en zodoende de voorwaartsen aan het werk te zetten. Daarbij moet wel de opmerking worden gemaakt dat een kwartier voor de rust keeper Henk Hebers met een sublieme redding een vrije trap van de Musselkanaalsters onschadelijk maakte door de bal uit de benedenhoek te tikken. De gelijkmaker viel dan toch nog voor rust, na een goede voorzet door de rechtsback van Musselkanaal was het Jordy Oost die met een rake kopbal de verdedigers van Westerwolde verschalkte en zodoende keeper Hebers kansloos liet. Waar iedereen daarna dacht dat beide ploegen met een gelijkspel de warmte van de kleedkamer op zouden voor de zoeken en de eerste toeschouwers vanaf de tribune de warme koffie en worst alvast bestelden, bleek daar toch nog verandering in te komen. Een handsbal van Kevin van der Laan werd door scheidsrechter van Dooren beoordeelt als overtreding, waarbij velen dachten dat de leidsman floot voor de duw die voorafgaand werd uitgedeeld aan deze zelfde speler. Penalty aldus de leidsman en deze werd door Rolf Kayser vakkundig gepromoveerd tot een 2-1 voorsprong. Even na deze goal werd er afgefloten en zochten de beide teams de kleedkamer op.

Snelle beslissing

Vijf minuten na de thee en de verplichte rust was het een slecht ingeschatte pass en dito verwerking die ervoor zorgden dat Musselkanaalster Sikkema de verdediging van Westerwolde te slim af was en alleen voor keeper Hebers koel de 3-1 aan kan laten tekenen. Dat maar enige minuten later de opgelopen achterstand werd vergroot konden de gasten zichzelf aanrekenen, een verkeerd ingeschatte corner werd door iedereen gemist en zodoende direct door Ruben Manning als doelpunt gepromoveerd.

Westerwolde probeerde het daarna nog wel, maar miste daadkracht en misschien wel geloof de opgelopen schade nog in te kunnen lopen. Tien minuten voor tijd volgde er nog een rode kaart voor Westerwolde speler Joan Solano, na wild uit komen van de keeper van Musselkanaal volgde er een situatie waarbij door de scheidsrechter natrappen of een trappende beweging werd geconstateerd. Dat de daarna met 10 spelende rood-witten, na een verkeerde terugspeelbal, net voor het eindsignaal ook nog een vijfde treffer tegen kregen was nog voer  voor de statistieken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SETA nipt onderuit tegen Wildervank

Afgelopen zaterdag mocht SETA thuis aantreden tegen Wildervank. Na vorige week met een gehavend ...

Gasselternijveen maat kleiner dan Annen

Gasselternijveen heeft de laatste wedstrijd in de bekercompetitie verloren. Tweedeklasser Annen bleek een maat ...

Titan zet ook HOC aan de kant

Onder zomerse omstandigheden troffen Titan en HOC elkaar donderdagavond voor hun onderlinge inhaalduel. Titan ...