Nieuw-Balinge drukt Mussel verder in de degradatiezorgen

Mussel verloor het belangrijke duel van Nieuw-Balinge, maar had er bijna nog een punt aan kunnen overhouden.

Mussel heeft de belangrijke degradatiekraker tegen Nieuw-Balinge met 1-2 verloren. Zoals het een kelderduel beaamde was er weinig goed voetbal te zien, waren er veel duels en waren de kansen ook nog eens spaarzaam. Nieuw-Balinge ging er beter mee om, maar in de slotfase had Mussel zo nog maar een punt over kunnen houden aan het treffen. Dat gebeurde niet en omdat ook WVV nog eens won bedraagt de achterstand voor Mussel nu al zeven punten op een nacompetitieplek.

In de eerste helft viel er weinig te beleven voor de toeschouwers en speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Beide teams grossierden in balverlies en aan het spelbeeld te zien was het ook niet verwonderlijk dat deze beide ploegen onderin de ranglijst bungelden van de zaterdag 4e klasse D.

Spaarzaam hoogtepunt

Kansen waren dan ook spaarzaam en behoudens een paar speldenprikjes werden beide keepers nauwelijks getest. Toch was er voor rust nog een spaarzaam hoogtepunt te noteren. De speler met de meeste kwaliteit op het veld schoot op schitterende wijze raak.  Dennis Tump draaide knap weg bij zijn directe tegenstander en schoot het leder vanaf een meter of 25 schiterrend in de kruising: 0-1. Direct daaropvolgend kreeg Erwin Wijnholds nog een mogelijkheid op de 1-1, maar de aanvaller schoot de bal in de handen van de Nieuw-Balinger goalie.

Na de pauze veranderde er niet veel aan het spelbeeld, waarbij Mussel het wel probeerde maar aanvallend alle stootkracht ontbeerde om het de gasten echt moeilijk te maken. Ook de bezoekers kregen niet al teveel kansen, maar leken in de 66e minuut wel de wedstrijd te beslissen toen Chris Schutte van dichtbij raak kopte: 0-2.

Hectische slotfase

Mussel besloot daarna in de slotfase wat meer oppurtuun te gaan spelen en kwam vanuit het niets op 1-2. Spits Richard Wubs, die de hele wedstrijd niet in het stuk voor kwam, schoof de bal beheerst binnen en gaf de thuisploeg weer een sprankje hoop. Een hechtische slotfase ontspon zich nog tijdens de invallende duisternis. En in de dying seconds kreeg Wijnholds nog de kans op de gelijkmaker. De rechtsbuiten was zijn tegenstander te snel af, maar schoof de bal alleen voor de keeper net langs de verkeerde kant van de paal, waarbij de bal net getoucheerd werd door de goalie. En dus leed Mussel opnieuw een nederlaag en lijkt het degradatiespook zich al vroeg in het seizoen te melden in Mussel.