SPW zet ongeslagen reeks voort tegen MOVV

Zondag stond voor SPW de tweede topper op het programma in twee weken tijd. Nu was MOVV de tegenstander, de nummer drie van de ranglijst.  Nadat SPW vorige week had gelijkgespeeld tegen nummer 2 PJC, daar kon het nu wel afstand nemen van MOVV middels een 4-1 overwinning.

De eerste helft ging van start en MOVV kreeg van SPW meteen veel tijd op hun spel te gaan spelen. Dit was vooral met de lange bal vanuit de achterste linies waarbij hun voorhoede aan het werk werd gezet. Het scheelde voor MOVV dat SPW teveel achterover hing en hierdoor ook de verdedigers van MOVV de tijd kregen om deze ballen te geven.

Gevaarlijk SPW

Toch was het SPW die wel gevaarlijke kansen kreeg ondanks het overwicht van MOVV. Eerst was het Kasper Heijne die uit een voorzet van Carlo Krops de keeper van MOVV aan het werk zette, daarna was het Dennis Stiekema die uit een voorzet van wederom Krops ook de keeper testte. Ook Rodan Farrell kreeg een kopkans maar kopte op de lat. Hiertegenover kon MOVV keeper Vonk niet testen omdat de verdediging van SPW geen krimp gaf. Toch kon SPW verder weinig in het spel komen doordat het met veel man achterin liep, maar het was dan weer een dood spelmoment wat SPW wel op het juiste spoor hielp. Een vrije bal van 25 meter werd in de 40e minuut door Chris Reijke in de bovenhoek geschoten. Zo kon SPW vlak voor rust juichen. Hierna nam SPW het initiatief over en 3 minuten later was het ook al 2-0. Bram Poelman legde aan en maakte zijn 7e van het seizoen.

Wedstrijd beslist

De tweede helft hield SPW het initiatief en kwam het redelijk vaak meteen door de linies heen van MOVV. Zo brak Rodan Farrell twee keer door, maar ging een schot naast en strandde de andere aanval in de verdedigingslinie van MOVV. Ook Carlo Krops hield MOVV constant bezig met mooie rushes langs de rechterkant, maar ook hieruit kwam er geen grote kans. SPW kreeg weer een vrije bal en Chris Reijke ging er wederom achterstaan, maar schoot deze keer op de lat. Het spel golfde op en neer waarbij SPW wel het veldoverwicht had. Het was dan ook Jelmer Jasken die de 3-0 mocht aantekenen. In een drukke situatie kreeg hij de bal achter de doelman. De wedstrijd was in principe gespeeld maar MOVV gaf niet op, waarbij vooral hun voorhoede SPW afjaagde en dit loonde dan ook in de 85e minuut. Een lastige terugspeelbal werd nog weggewerkt door keeper Vonk maar MOVV veroverde meteen de bal en zo kon Patrick Bult alleen voor Vonk worden gezet. Bult schoof de bal koeltjes in de hoek voorbij de keeper.

Op de counter

Voor MOVV gaf dit nieuwe krachten en ze begonnen veelal de ballen in de zestien meter te pompen, maar het was SPW dat op de counter terugsloeg. Rodan Farrell werd weggestuurd door Kevin Heemskerk, waarbij hij meteen weer aansloot. In de twee tegen twee situatie legde Farrell de bal terug op Heemskerk en met een bekeken schuiver legde hij de bal in het net. Hierna mocht MOVV nog aftrappen maar floot scheidsrechter Zinger vrij snel af. SPW is hierdoor nog steeds ongeslagen na elf wedstrijden en heeft volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, de derby in en tegen Gieterveen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Ian de Vrieze schiet Sellingen langs Weerdinge

Sellingen heeft een erg knappe zege geboekt op het sterk presterende Weerdinge. De gasten ...

Kwetsbaar SJS verliest ruim van HS ’88

SJS heeft tot nu toe nog geen indruk kunnen maken in de vierde klasse. ...

Valthermond opent met gelijkspel tegen Emmeloord

Valthermond startte de competitie met een gelijkspel tegen Emmeloord en kon daar wel mee ...