Jeffrey Bakker: “Er is geen beter gevoel dan als winnaar van het veld af te stappen in de derby tegen Valthermond.”

Jeffrey Bakker ziet de derby tegen Valthermond als een uitgelezen kans en verwacht drie punten aan het duel over te houden.

In de tweede klasse L maken SC Stadskanaal en Valthermond zich op voor de derde Kanaalstreekderby van dit seizoen. Vorige week verloor Valthermond op de zaterdagavond van Nieuw Buinen. Eerder dit seizoen won Stadskanaal wel van Nieuw Buinen. Stadskanaal zal zich stevig willen nestelen in het linker rijtje en Jeffrey Bakker wil graag de wat moeizamere fase doorbreken.

De 23-jarige Bakker is inmiddels alweer zeven seizoenen een vast lid van de eerste selectie van SC Stadskanaal. Naast een aantal ervaren krachten herbergt de selectie behoorlijk wat jong talent. Dit is geen toeval, aldus Bakker. “De kracht van SC Stadskanaal is, in mijn ogen, de jeugdopleiding. Elk seizoen stromen er spelers door naar het eerste elftal, die op de lange termijn van waarde zijn voor de vereniging.”

Kwaliteit geeft de doorslag

Bij vlagen loopt het wat stroef bij de blauwhemden dit seizoen. Toch zal de kwaliteit de doorslag moeten gaan geven. “Ik vind dat wij vaster aan de bal moeten worden om zo voetballend tot kansen te komen. Onze doelstelling is het linker rijtje van de competitie. Gezien de wedstrijden die we al gespeeld hebben, moet dat zeker lukken.” Bakker ziet hier voor zichzelf een belangrijke rol weggelegd. “Ik ben de spits van het elftal en wil de ploeg graag aan doelpunten helpen door te scoren of een assist af te leveren. Verder moet ik de leiding nemen in de aanval om zo het startsignaal te geven van druk zetten en mijn mede-aanvallers hierin mee te krijgen.”

Het is al vaker geschreven: ‘2L’ is een bijzonder interessante competitie. Bakker beaamt dit. “De krachtsverschillen in de competitie zijn niet groot, er zijn veel ploegen die punten van elkaar kunnen pakken. Ik denk dat er vijf ploegen in onze competitie zijn die om het kampioenschap gaan spelen. Voor mij is Germanicus de grote favoriet voor het kampioenschap. Onderin zie ik Gruno direct degraderen.”

Typische derby

Op de korte termijn staan alle pijlen gericht op komende zondag als Valthermond op bezoek komt. Voor Valthermond is het zaak aansluiting te houden met de top van de ranglijst, terwijl Stadskanaal zich bovenin de subtop zal willen laten gelden. Volgens Bakker is de kans groot dat er sprake zal zijn van een typische derby. “Een derby brengt altijd een extra lading met zich mee. Gezien de vorige edities verwacht ik geen hoogstaande wedstrijd. De wedstrijd zal veel strijd bevatten. Wij zitten momenteel in een fase waarin alles iets moeizamer gaat. Aankomende zondag is voor ons de uitgelezen kans om met veel energie en strijd de wedstrijd naar onze hand te zetten en zodoende de drie punten in eigen huis te houden. Er is geen beter gevoel om als winnaar van het veld te stappen in een derby.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Bartel Geleijnse voelt de spanning toenemen bij Westerwolde

Dat Westerwolde de titel in de vijfde klasse E gaat pakken lijkt zeker, maar ...

Geir Lutjes: “Dit seizoen was niet des Gietens”

Met 31 treffers is Geir Lutjes met afstand de meest scorende speler in de selectie van Gieten. ...

Gebroeders Polloshka: motoren van Nieveen

Kinderen van de club waren het, totdat vader en moeder Polloshka besloten om van ...