Noah Sahetapy: “Het vertrouwen is er om Raptim te verslaan.”

Musselkanaal-doelman Noah Sahetapy heeft vertrouwen in een goede afloop in de kraker tegen Raptim.

Ten opzichte van de laatste plaatsen op de ranglijst is de rol van Musselkanaal momenteel compleet veranderd. Waar de ploeg de laatste drie jaargangen zich via de nacompetitie wist te handhaven, staat het nu als trotse koploper geposteerd in de derde klasse C. Voor Noah Sahetapy alle reden om te kijken wat er in het vat zit dit seizoen.

De 18-jarige Sahetapy is begonnen in de jeugd van Musselkanaal. Na een uitstap van vijf jaar bij FC Ter Apel ’96 is hij nu doelman in het vlaggenschip van Musselkanaal. De groenhemden zitten in een uiterst sterke fase en bekerden deze week verder na een 4–3 zege op derdeklasser Groninger Boys. Wat opvalt is de productie van Musselkanaal en dat is mede oorzaak van de goede resultaten. “Onze kracht is dat wij elke wedstrijd kansen krijgen en dat we elke wedstrijd scoren. Wanneer het voetballend niet loopt, kunnen we alsnog wedstrijden winnend afsluiten op karakter.”

We zien wel hoe het loopt

Ondanks een aantal versterkingen in de zomerse periode had men bij Musselkanaal de huidige klassering niet verwacht. “Na drie jaar degradatievoetbal voor Musselkanaal was onze doelstelling om ons te handhaven. We zijn blij dat we nu al zoveel punten hebben behaald. We zien wel hoe het verder loopt.”

Nu de ploeg van Sahetapy er toch staat, wil de doelman zich alles behalve zorgen maken om de onderste regionen. “Vanaf het begin van het seizoen heb ik FC Ter Apel ’96 en Raptim bestempeld als titelkandidaten. Voor wat betreft onszelf kijk ik, als ik heel eerlijk ben, momenteel niet naar de onderkant van de ranglijst. We draaien immers bovenin mee.”

Kraker

Komende zondag staat er een heuse kraker op programma. De groenhemden reizen af naar Coevorden om aan te treden tegen Raptim, de nummer twee van de ranglijst. Een nederlaag is nog niet meteen onoverkomelijk, maar met een overwinning zal Raptim op vier punten worden gezet. ‘’De komende wedstrijd is een belangrijke. We gaan er met alle vertrouwen heen en gaan er alles aan doen om drie punten te pakken.’’

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Tristan Rotman wil fietsend naar de training

Wanneer we de cijfers van Tristan Rotman op de statistieken-site www.voetbalnoord.nl bekijken, zien we ...

Harris Huizingh: “Zelfs bij FC Groningen wordt over Valthermond gepraat!”

Vini, vidi vici: “Ik kwam, ik zag en ik overwon”, sprak Ceasar ooit. Na ...