Voorbeschouwing speelronde 12 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 12 van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Stadskanaal – Valthermond

Een mooie afsluiting voor de winterstop in de zondag 2e klasse L met de Kanaalstreekderby tussen Stadskanaal en Valthermond. Een wedstrijd waarbij voor beide teams genoeg belangen op het spel staan. Valthermond verloor vorige week van Nieuw Buinen en liet daarmee de kans op de koppositie liggen. Desondanks staan de Mondkers slechts drie punten achter op koploper Helpman en heeft het ook nog een wedstrijd minder gespeeld. Weet het de derby van Stadskanaal te winnen en ook de inhaalwedstrijd tegen Rolder Boys, dan ligt de koppositie wellicht alsnog in het verschiet. De Knoalsters kunnen daarentegen op gelijke hoogte komen met Valthermond. Winst is ook nodig om de aansluiting niet te verliezen met de andere ploegen aan de bovenkant van de ranglijst. Er staat dus veel op het spel bij deze Kanaalstreekderby.

Raptim – Musselkanaal

De topper in de zondag 3e klasse C tussen de nummers  2 en 1 van de ranglijst. De grootste vraag voor deze wedstrijd is wie er als winterkampioen de winterstop ingaat. Musselkanaal steekt in een goede vorm en bekerde doordeweeks ook nog verder na een zege op Groninger Boys. Tegenstander Raptim liet zich vorige week verrassen door laagvlieger HODO en raakte daardoor de koppositie kwijt. De Coevordenaren zullen zich echter willen revancheren van deze teleurstellende prestatie en dus kan Musselkanaal ongetwijfeld een getergd Raptim verwachten. Het verschil is een punt tussen beide elftallen, dus Musselkanaal heeft in principe genoeg aan een gelijkspel maar zal de concurrent liever op een nog grotere achterstand willen zetten. Het beloofd dan ook een boeiende topper te gaan worden.

Eext – Buinen

Ook een topper in de zondag 5e klasse E. Daar nemen koploper Eext en achtervolger Buinen het tegen elkaar op. Eext heeft een voorsprong van drie punten op Buinen en heeft ook een iets beter doelsaldo. Eext heeft dan ook genoeg aan een gelijkspel om zich te kronen tot winterkampioen, maar kan bij een overwinning het gat vergroten naar zes punten. Buinen zal er alles aan gelegen zijn om het gat te verkleinen en komt bij winst dus op gelijke hoogte. Wil het zich tot winterkampioen kronen,dan zal het minimaal met vier doelpunten verschil moeten winnen van Eext. Een mooi affiche om de laatste speelronde mee af te sluiten zo vlak voor de winterstop.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Programma vrouwenvoetbal zaterdag 2 november

Overzicht van de competitiewedstrijden in het vrouwenvoetbal die voor vandaag op het programma staan.

Stand zondag 5e klasse E

Overzicht van de stand van de zondag 5e klasse E.

Bekerduels 9 september

Overzicht van de bekerduels die vandaag gespeeld worden.