Borger eenvoudig langs NWVV

Borger verstevigde met de winst op NWVV zijn koppositie.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger-spits Gijs Roda was ook tegen NWVV weer trefzeker.

Op papier leek het een kraker, in werkelijkheid had Borger geen kind aan NWVV. Het duel tussen de nummer één en drie van de ranglijst, kwam mede door de harde wind moeizaam op gang maar de koploper zegevierde met 4-0.

Borger probeerde direct vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen te nemen, maar moest toezien dat NWVV er tot twee keer toe gevaarlijk uit kwam op de counter. Grote kansen leverde dit niet op voor de mannen uit Nieuw Weerdinge maar Borger was gewaarschuwd.

Mooie goals

De eerste kans voor Borger kwam er in de tiende minuut, een goed schot van Luuk Kenter kwam via de doelman voor de voeten van Robert Oosting die in het zijnet schoot. In de 22e minuut was het wel raak voor de thuisploeg, doelpuntenmaker Luuk Kenter. De spits van Borger draaide zich op 18 meter van de goal heerlijk vrij en knalde de bal heerlijk in de kruising, 1-0. Na deze openingsgoal werd het spel er niet beter op al kwam de koploper nooit echt in de problemen. NWVV zou alleen nog een vrije trap krijgen in deze eerste helft,  maar deze zou in de muur eindigen. Op slag van rust was het Borger dat nog een keer toe zou slaan. Bonne Timmer snelde weer eens langs de linkerkant van het veld en zijn voorzet dan wel geplaatste schot belandde tot ieders verbazing achter de doelman, 2-0.

Wedstrijd gespeeld

De tweede helft was nog maar een paar minuten oud toen Mylan Beijering Borger naar 3-0 schoot, de wedstrijd was gespeeld. NWVV probeerde het wel maar was niet bij machten om het Borger lastig te maken. Helemaal niet meer toen Gijs Roda in de 58e minuut zijn goal nog zou maken, hierna was het helemaal gedaan (4-0). Borger kreeg in het resterende half uur nog een paar kleine kansjes, maar gescoord zou er niet meer worden. Een goede overwinning voor de mannen van Arne Joling, die tevens zijn grootste concurrent MSC gelijk zag spelen en de koppositie versterkte.