Musselkanaal weer koploper af na nederlaag tegen Raptim

Musselkanaal is er niet in geslaagd om zich te kronen tot winterkampioen.

Winterkampioen of “Herbstmeister”, daar ging het vanmiddag om in Coevorden tussen Raptim en, koploper in de derde klasse C, Musselkanaal. In een niet onaardige wedstrijd was Raptim de betere ploeg en door twee treffers van Laurens Meppelink, in de laatste minuut voor de pauze en laatste minuut van de wedstrijd, heroverde Raptim de koppositie en mag zich zodoende Winterkampioen of “Herbstmeister” noemen.

Het eerste gedeelte van de wedstrijd was duidelijk voor de thuisclub. Het combineerde wat gemakkelijker dan de gasten maar het duurde tot de twaalfde minuut totdat de eerste kans voor Raptim daar was. Een scrimmage voor het doel van Musselkanaal maar Raptim wist de kans niet te benutten. Een paar minuten later was het weer bijna raak. Danny Bos leverde het voorwerk en Sven Meiringh leek raak te schieten maar Raptim had de pech dat de bal tegen de paal aankwam.

Kansens voor Musselkanaal

Musselkanaal kwam geleidelijk wat onder de druk van Raptim vandaan en via Jordy Oost kreeg het een kans maar zijn schot ging naast het doel. Het laatste kwartier voor de pauze kregen de gasten nog een aantal prima mogelijkheden maar gescoord werd er niet. Na 35 minuten was het een geweldige actie van Rolf Kayser maar de prima ingeschoten bal eindigde tegen de lat. Een minuut later was het weer Kayser met een kans maar het schot ging voorlangs. Niet veel later een goede actie van Aron Berends maar Kayser kwam net een teenlengte tekort. Terwijl de rust leek aan te breken met 0-0 ging Gerwin Schmitz in de fout. Laurens Meppelink kon alleen op Noah Sahetapy afgaan en schoot de bal fraai in de rechterbenedenhoek, 1-0.

De gebeten hond

Trainer Woortman reageerde in de pauze door Bjorn Banus in te brengen ten faveure van Maurice Meyer. Veel hielp het voorlopig niet want het was Raptim wat de bovenliggende partij was zonder echter tot grote kansen te komen. Gebeten hond bij Raptim was assistent-scheidsrechter Patrick Smit maar hij had het iedere keer bij het rechte eind, de spelers van Raptim liepen steeds buitenspel. Daardoor bleef de strijd spannend en Musselkanaal bleef het geloof in een goed resultaat behouden. Oost was er na 65 minuten dichtbij maar het blok van een thuisclub verdediger was voldoende om redding te brengen. Halverwege ging Schmitz lelijk in de fout en Stan Meppelink kon alleen op Sahetapy afgaan maar hij faalde jammerlijk. Niet veel later weer een grote kans voor de thuisclub maar de voorzet van Frank Ambergen werd door Stan Meppelink hoog over geschoten.

Meer risico

Musselkanaal nam steeds meer risico’s door achterin 1 op 1 te spelen, Raptim kreeg volop de ruimte maar deed daar veel te weinig mee. Musselkanaal kreeg ook wel kansjes maar doelman Bunskoek hield zijn doel schoon. In de voorlaatste minuut leek het dan toch mis te gaan voor de thuisclub toen Bunskoek de bal uit een vrije trap losliet maar invaller Ike Kremer werkte de bal over het doel. Even later profiteerde Laurens Meppelink volop van de ruimte die hij kreeg, Sahetapy oordeelde de diepe bal verkeerd en voor Meppelink was het toen eenvoudig om de tweede treffer binnen te schieten en zijn ploeg de dik verdiende overwinning te brengen. Door deze zege neemt Raptim de koppositie in de derde klasse C weer over en tot 26 januari in het nieuwe jaar blijft het deze positie zeker behouden. De zegereeks van Musselkanaal is voorlopig even gestopt maar dat Musselkanaal als tweede de winterstop ingaat hadden ook maar weinigen rekening mee gehouden. Donderdagavond wacht nog een tussenronde in de KNVB beker, in en tegen Staphorst 2 mag het proberen om bij de laatste 32 clubs te komen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Gieterveen in hectisch duel langs Westerwolde

Gieterveen heeft vanmiddag een hele belangrijke overwinning geboekt op concurrent en Kanaalstreek-genoot Westerwolde. In ...

Ruime overwinning voor Onstwedder Boys

Onstwedder Boys heeft de inhaalwedstrijd tegen ONR omgezet in een ruime 1-5 overwinning. De ...

Buinen lijdt nederlaag in Weiteveen

Het is Buinen niet gelukt om subtopper Weiteveense Boys op het eigen sportpark te ...