SJS toonde veerkracht tegen VHK en wist in de slotfase nog de volle buit te pakken.

Foto Brigitte de Wijk, SJS toonde veerkracht en boekte een belangrijke overwinning.

SJS toonde veerkracht tegen de nummer twee VHK en stapte uiteindelijk als winnaar van het veld. Opnieuw een belangrijke zege voor de Knoalsters, die volgende week bij winst op SCN de winterstop ingaan als de nummer drie van de ranglijst. Een mooi vooruitzicht voor het team dat steeds beter voor de dag begint te komen.

Trainer Halmingh had zich goed verdiept in de opponent en daar zijn tactisch plan op voorbereid. In de eerste helft pakte dit heel aardig uit. VHK is een heel goede en jonge ploeg met veel technisch vaardige spelers, maar SJS draaide ze de duimschroeven zeer goed aan. Weliswaar kwamen er kansen voor VHK, maar de Knoalster defensie is zeer stabiel te noemen dit seizoen en doelman De Jonge een zeer goede sluitpost.

Drukkend VHK

SJS kwam in de eerste helft een aantal keren goed weg, maar het vizier bij de aanvallers van VHK stond ook niet echt op scherp. Alleen Gerwin Heidema zette daar een goed schot vanaf de zestien tegenover, die goed werd gepareerd door de doelman van de gasten uit Sint Jansklooster. De ruststand was derhalve dan ook 0-0. In de tweede helft speelde SJS tegen de harde wind in en VHK zette meer en meer druk. Er kwamen ook kansen, maar doelman De Jonge kwam ook in een gevaarlijke 1-op-1 situatie als winnaar uit de bus. Toch was het VHK dat op voorsprong kwam. In de 59e minuut werd een corner maar half weggewerkt door Frank Venema en viel voor de voeten van Jac Rook. Door een woud van benen schoot hij de openingstreffer binnen voor VHK: 0-1. Een verdiende voorsprong.

Veerkrachtig SJS

Echter, SJS toonde dus veerkracht en vocht zich in de wedstrijd. Trainer Halmingh ging meer risico nemen en wisselde aanvallend. De Koe en Oosting werden vervangen door Hommes en Springer. Laatstgenoemde zou een heel belangrijke rol pakken in de uiteindelijke overwinning. VHK kreeg meer en meer ruimte, maar sprong maar wat slordig daarmee om. In de 86e minuut kwam SJS dan ook langszij. Na een prima steekballetje van Heidema speelde Springer zich vrij op randje zestien en schoot de bal beheerst binnen: 1-1. De opluchting en ontlading bij Springer was groot, want hij maakte eindelijk zijn eerste competitiegoal. En SJS zou een zwaarbevochten punt over de streep trekken. Althans, zo dacht iedereen er tevreden over. Maar dan is er nog altijd Gerwin Heidema. Sinds zijn rentree na een knieblessure is het wekelijks smullen om hem te zien spelen. In vier wedstrijden scoorde hij inmiddels 5 goals en de manier waarop hij de winnende maakte, liet zien over welke kwaliteiten deze jongeman beschikt. In de slotminuut werd hij over de linkerflank de diepte in gestuurd door Springer. Heidema snelde drie, vier verdedigers voorbij en schoot de bal vanuit een moeilijke hoek prachtig via binnenkant paal binnen: 2-1.

Foto’s Brigitte de Wijk: SJS – VHK

https://photos.google.com/share/AF1QipOklzKXFOzs4pSQFcFWZ3wnmX0ZuQb7ja5MPc8SyeNcV0Z988JyebNzM-K3aR2ODw?key=M19KcXRiNGtPd0xRUFU3ci1rQ1o5TVJONnNqdm9R

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Sellingen en Westerwolde delen de punten

Na een bij vlagen boeiende derby deelden Westerwolde en Sellingen de punten: 1–1. Wat ...

Ruime overwinning voor Onstwedder Boys

Onstwedder Boys heeft de inhaalwedstrijd tegen ONR omgezet in een ruime 1-5 overwinning. De ...