Valthermond zonder problemen langs onmachtig Stadskanaal

Valthermond won de Kanaalstreekderby van Stadskanaal zonder al teveel problemen.

Foto Stoffer Bakker, een bepalend moment in de wedstrijd waarbij Jordy Geerlings van Stadskanaal zijn tweede gele kaart kreeg voorgeschoteld.

Valthermond coach Albert koops voorspelde het direct na de nederlaag tegen Nieuw Buinen al: “ Reken maar dat er tegen Stadskanaal volgende week een ander Valthermond te zien is,” klonk het grimmig na het teleurstellende verlies. De oefenmeester kreeg gelijk. Niet dat de gasten op sportpark Pagedal nou direct de pannen van het dak speelden, maar ze lieten de thuisploeg wel volkomen kansloos.

Na vijf minuten spelen zag Jordy Geerlings zich al genoodzaakt om Maurice Kampman ten kostte van een gele kaart de doorgang te beletten. Een kaart met gevolgen zou later blijken. Het was echter ook uitstel van executie, want de voorsprong voor de bezoekers kwam er toch. Kampman vond met een prachtige pass linksbuiten Jesper de Graaf die van een metertje of twintig knap raak volleerde. Doelman Royce Geerlings leek hierbij enigszins verrast.

Rode kaart Stadskanaal

Valthermond bleef de bovenliggende partij en zag Demy te Velde strandden op Geerlings en Erik Jan Veerbeek schoot naast. Stadskanaal was niet bij machte om echt noemenswaardige kansen te creëren. Toen de oudste Geerlings ook nog eens binnen het half uur zijn tweede gele kaart pakte geloofde niemand in het Knoalster kamp nog in een goede afloop. Valthermond bleef zoeken naar de verdubbeling van de score en kreeg die ook door hetzelfde duo als bij de eerste goal. Dit keer was De Graaf de aangever, Kampman knikte raak.

Lange zit

De tweede helft werd een lange zit voor de toeschouwers. Stadskanaal slaagde er geen moment in om gevaarlijk te worden en Valthermond speelde te slordig om de numerieke meerderheid verder uit te bouwen. Tekenend was het feit dat de grootste ontstond nadat Roy Tolner een voorzet van Kampman blokte. De bal caramboleerde bovenop de lat. Pas in de slotfase viel er weer iets te beleven. De Graaf stelde Demy te Velde in staat om de 3-0 aan te laten tekenen en kort voor tijd redde invaller Dennis Vijfschaft uit een vrije trap de Knoalster eer.

“Het klopt dat het na de pauze niet best meer was,” erkende ook Koops na afloop,” maar ik ben hier wel zeer content mee. Eigenlijk heeft Stadskanaal geen kans gehad. Die vrije trap was het eerste schot op goal. Bij de rust kunnen wij al ruimer voorstaan en na de pauze was het allemaal te slordig.”

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – Valthermond

https://photos.google.com/share/AF1QipORQpILxl0Py2_Mt-zKj1QPlIJf_KlvHN2g_rUI6uVV9ToT2MmqCcTTgwGi1DvGAQ?key=eHpsUHZMV3Nwcy1GMG1LMlNVR3ZXYkVNSEs1aHpR

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan wint ook van Actief

Titan heeft uitstekende zaken gedaan met de overwinning op Actief en steeg naar de ...

Gasselternijveen doet goede zaken in strijd tegen degradatie

Bij de spelers van Gasselternijveen lijkt eindelijk het spreekwoordelijke kwartje te zijn gevallen. De ...

Alteveer verliest topper van BNC

Alteveer is er niet in geslaagd om de topper te winnen van BNC en ...