SV Borger ‘overwintert’ opnieuw in Albufeira

Borger gaat ook deze winterstop weer op trainingskamp richting Albufeira.

De eerste selectie van SV Borger heeft ook dit seizoen weer een heus trainingskamp belegd. Voor het vijfde jaar op rij reist de selectie incl. technische staf naar de Portugese badplaats Albufeira. Van donderdag 2 januari tot maandag 6 januari zal de koploper van de 5e Klasse F de puntjes op de ‘i’ zetten om later in 2020 terug te kunnen keren in de 4e klasse.

Niet vanzelfsprekend

“Het belooft weer een fantastische trip te worden, waar sportiviteit en gezelligheid hand in hand gaan”, zo blikt hoofdtrainer Arne Joling alvast vooruit op de inmiddels traditionele overwintering van zijn team. “Traditie is het zeker, maar vanzelfsprekend absoluut niet! Ik ben supertrots en dankbaar dat we dit ook als vijfde klasser hebben kunnen bewerkstelligen”, zo vervolgt de oefenmeester, die zelf het grootste deel van de organisatie voor zijn rekening neemt. Hij werkt daarbij nauw samen met de organisatie Trainingskampen.nl, dé specialist in het organiseren van complete verzorgde trainingskampen, voor o.a. voetbal, atletiek en hockey. Volgens Joling is die begeleiding cruciaal: “Zij hebben de contacten ter plaatse en zorgen vooraf dat alles tot in de puntjes geregeld is. Ook tijdens het verblijf kunnen we altijd op hen terugvallen. Het is niet voor niets dat diverse profploegen ook zaken met hen doen”.

Werken en teambuilden

Gevraagd naar wat we ons moeten voorstellen bij een trainingskamp voor een 5e klasser begint de gedreven clubman bloedserieus: “Ook voor ons is het wel degelijk een écht trainingskamp. We tuigen de hele organisatie natuurlijk niet op voor een doodgewone vakantie. Dat is ook heel leuk, maar dat doet een ieder maar lekker met de eigen vriendin of vriendengroep. Er wordt dan ook serieus getraind op het strand en op een door Trainingskampen.nl geregelde perfecte grasmat. We spelen daarnaast een toernooi om de ‘kleine’ Algarve Cup met een drietal andere Nederlandse clubs. Verder is het een mooie gelegenheid om individueel met de spelers in gesprek te gaan om de prestaties te evalueren en doelen voor de tweede seizoenshelft te stellen. We verwachten van de spelers dat ze bij elke activiteit op tijd aanwezig zijn. Gebeurt dit niet, dan vragen we van de groep dat ze elkaar corrigeren. Ook dat is teambuilding!”. Het woord ‘teambuilding’ is gevallen. Dit brengt het gesprek op het minder formele deel van het trainingskamp. “Daarnaast moeten we natuurlijk ook niet overdrijven. De spelers betalen de reis en het verblijf zelf, het is geen snoepreisje aangeboden door een suikeroom of een businessclub, daar zijn we als SV Borger net iets te klein voor. Er moet dus genoeg tijd over blijven om simpelweg plezier te maken. Ook dit jaar zal Albufeira ongetwijfeld al snel weten dat we er zijn. We hebben veel nieuwe jongens. Ik verheug me dan ook al op de eerste avond, waarop het traditie is dat de nieuwelingen een liedje zingen bij een plaatselijke karaoke bar. Het leuke vind ik als trainer dat de spelersgroep veelal gezamenlijk optrekt en initiatieven neemt. Geen groepjes, geen ‘kabels’, maar met z’n allen een feestje bouwen. Daar kunnen wij als Technisch Kader in het vervolg van de competitie ook profijt van hebben!”.

Richting de zon

De trainer heeft er duidelijk zin in. Voor de spelersgroep zal vast en zeker hetzelfde gelden. Op donderdagochtend 2 januari vliegen de mannen richting de zon. De thuisblijvers zullen het moeten doen met de ongetwijfeld weer hilarische updates op de Social Media kanalen van de club. We gaan het volgen!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Openingsplan kabinet: vanaf 11 mei meer mogelijk voor amateurvoetbal?

De eerste stap richting normaal wordt gezet met de eerste versoepelingen, die het kabinet ...

Competitie-indeling: Zondag 4e klasse D

Overzicht van de competitie-indeling van de zondag 4e klasse D.