Borger is winterkampioen na monsterzege op VEV

Borger walste over VEV heen en schoot een dozijn treffers vol.

Borger heeft zich zaterdag tot winterkampioen gekroond van de zaterdag 5e klasse F. De koploper moest op bezoek bij het laaggeklasseerde VEV en liet in Klazienaveen-Noord het grote klassenverschil tussen beide ploegen duidelijk zien. De groenhemden waren een aantal maten te groot en wonnen maar liefst met 0-12.

Het telraam moest er dus aan te pas komen in Klazienaveen-Noord, waar het al heel vroeg in de wedstrijd raak was. Het bal werd geopend door Benjamin Mazeau, die vlot achter elkaar scoorde en de stand binnen tien minuten op 0-2 bracht. Het bleken niet de enige treffers te zijn van Mazeau deze middag, die goed op schot was. Toen clubtopscorer Gijs Roda binnen het kwartier er al 0-3 van maakte, leek er al vroeg in de wedstrijd een monsterscore in het verschiet te liggen. Maar de machine van Borger haperde in het vervolg van de eerste helft en alleen vlak voor rust werd er nog een keer gescoord door opnieuw Mazeau: 0-4. Even daarvoor had VEV nog de ideale kans op een doelpunt. De thuisploeg schoot een gegeven strafschop echter op de paal.

Dubbele cijfers

Na de pauze waande Borger zich wel in een schiettent en bleek het inderdaad ook prijsschieten. In een kwartier tijd was de score verdubbeld door de bezoekers. Bonne Timmer opende na rust de score en werd daarna gevolgd door de vierde van Mazeau. Vervolgens pikte Luuk Kenter ook nog een doelpuntje mee en zorgde Timmer met zijn tweede ervoor dat het 0-8 stond na een uur spelen. Daarmee was het leed nog niet geleden voor VEV, dat nog verder door de gehaktmolen werd gehaald. Het aanvalsduo Kenter en Roda zorgde ervoor dat de dubbele cijfers werden bereikt: 0-10. Maar nog was de koek niet op, want Timmer wist zijn hattrick nog te voltooien en het slotakkoord was uiteindelijk voor Mazeau. Met zijn vijfde van de middag bepaalde hij de eindstand op 0-12.