Valthermond poulewinnaar, maar laat halve finale aan zich voorbijgaan: Nieuw Buinen neemt plek over

Een spectaculaire kwartfinale in Nieuw-Weerdinge waar Valthermond de poule wist te winnen, maar de halve finale niet gaat spelen.

Foto: Valthermond viert de groepswinst, maar zal niet in actie komen tijdens de halve finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi.

In de Mondenhal in Nieuw-Weerdinge werd donderdagavond een van de tien kwartfinales afgewerkt van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. In die kwartfinale kwamen maar liefst drie van de vijf teams uit de Kanaalstreek. Borger, Nieuw Buinen en Valthermond streden daar samen met DZOH en Klazienaveen om plaatsing voor de halve finale. Dat lukte uiteindelijk alleen Valthermond, dat met tien punten uit vier duels groepswinnaar werd en zich zo plaatste voor de halve finale. Alleen die zullen de Mondkers niet gaan spelen, waardoor Nieuw Buinen de plek overneemt en alsnog in de halve finale mag aantreden.

In een overvolle Mondenhal, dat niet genoeg plek bood aan de toeschouwers, trapten Klazienaveen en Borger de avond af. De groenhemden traden noodgedwongen aan met een heel ander elftal dan in de eerste ronde, gezien het gros van de selectie al was vertrokken voor een trainingskamp in Portugal. De zaterdag 5e klasser was echter niet van plan om zich deze avond naar de slachtbank te leiden en leek zelfs in de eerste wedstrijd op weg naar de zege tegen Klazienaveen. Een 2-0 voorsprong werd in de laatste vijf minuten echter nog uit handen gegeven waardoor het duel in 2-2 eindigde.

Spectaculaire duels

Vervolgens was het de beurt aan DZOH en Nieuw Buinen, die de toeschouwers een spectaculair duel voorschotelden. Kansen en doelpunten gingen over en weer en DZOH leek op een 4-3 overwinning af te stevenen. In de slotseconden scoorde Buunermond echter nog de gelijkmaker na een fantastische aanval. Daarna trad Valthermond aan tegen Borger en ook de Mondkers hadden het niet gemakkelijk. Na twintig minuten spelen was het nog altijd 0-0, maar in de laatste minuten sloeg Valthermond toch nog toe en won het uiteindelijk met 3-0. DZOH boekte daarna ook de eerste zege na een krappe 1-2 overwinning op Klazienaveen. De mondenderby volgde en net als op het veld leek Nieuw Buinen er met de zege vandoor te gaan. De Buunermonders stonden met 0-2 voor, maar Valthermond rechtte de rug en scoorde nog twee keer: 2-2.

Nieuw Buinen toch naar halve finale

Vervolgens plaatste DZOH zich zo goed als zeker voor de volgende ronde. De Emmenaren waren een maatje te groot voor Borger en wonnen met 0-5 en kwamen daarmee op zeven punten uit drie duels. Dat gold ook Voor Valthermond dat in de volgende wedstrijd eenvoudig won van Klazienaveen. En dus moest Nieuw Buinen nog vol aan de bak om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Het moest zowel van Borger als Klazienaveen zien te winnen. Borger maakte het Nieuw Buinen zeer lastig en het stond tot vier minuten voor het einde nog 2-2. In de laatste minuten trokken de Buunermonders alsnog de zege naar zich toe: 4-2. Daaropvolgend het duel om de groepswinst tussen DZOH en Valthermond. Opnieuw een spannende wedstrijd, maar het was Valthermond dat aan het langste eind trok en met 1-3 wist te winnen en daarmee de groepswinst veilig stelde. De slotwedstrijd ging tussen Nieuw Buinen en Klazienaveen en verrassend genoeg ging de winst uiteindelijk naar Klazienaveen: 1-2. Uitschakeling voor Nieuw Buinen, maar dat mag dus alsnog aantreden in de halve finale door het afzeggen van groepswinnaar Valthermond dat tijdens de halve finale op trainingskamp is.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Valthermond onderuit bij hekkensluiter

Op bezoek bij nummer laatst Ruinerwold leed Valthermond een pijnlijke 1-0 nederlaag. Een stand ...

Voetbalgeschiedenis geschreven door TEVV

TEVV heeft door een 4-2 overwinning op het Groningse GRC een mijlpaal in de ...

Nieuw Buinen verliest met ruime cijfers van SWZ

Nieuw Buinen ging hard onderuit tegen SWZ en lijkt op degradatie af te stevenen.