Borger heeft in het Portugese Albufeira de Algarve Cup weten te winnen.

Borger heeft na een eerste periodetitel in de competitie een tweede prijs van het seizoen 2019-2020 binnen. De groenhemden legden zaterdag 4 januari beslag op de Algarve Cup in het Portugese Albufeira. Een mini toernooi georganiseerd door Trainingskampen.nl, waar Borger 5e klasser Astrantia, 3e klasser Schipluiden en 2e klasser Sleeuwijk trof als tegenstanders. De eerste twee werden verslagen en tegen Sleeuwijk werd gelijkgespeeld en dat bleek uiteindelijk voldoende om de Algarve Cup te winnen. Een puike prestatie van de koploper van de zaterdag 5e klasse F.

De Algarve Cup wordt al sind 2009 georganiseerd, maar had in eerste instantie vooral betrekking op hoger spelende amateurteams (vaak 1e klasse of hoger). Sinds enkele jaren is er ook een Algarve Cup voor lager spelende amateurteams, die ook steeds vaker op trainingskamp gaan. Zo ook Borger dus, dat de laatste jaren Albufeira als vaste uitvalsbasis heeft tijdens de winterstop. Het toernooi kent een extra regel waarbij er per doelpunt ook een extra punt valt te verdienen. De wedstrijdvorm bestaat uit twee keer een kwartier, tezamen een half uur speeltijd.

Twee zeges

Borger trapte in de eerste wedstrijd af tegen de andere 5e klasser Astrantia. De equipe van trainer Arne Joling startte prima en wist de wedstrijd met 3-0 te winnen. Melvin Ottens opende de score waarna Luuk Kenter de score verdubbelde. Mylan Beijering maakte er vlak voor tijd nog 3-0 van en zo had Borger direct zes punten te pakken. De tweede wedstrijd bleek een stuk spannender te zijn tegen Schipluiden. Het bleef lange tijd 1-1, nadat Calvin Beijering voor de gelijkmaker had gezorgd. Maar in de laatste minuut sloeg Gijs Roda nog toe namens Borger en gingen de drie punten opnieuw naar de groenhemden.

Ongeslagen winnaar

Met nog een wedstrijd  te gaan had Borger een voorsprong van vier punten op Schipluiden en zelfs zes op Sleeuwijk. De 2e klasser was de laatste tegenstander voor Borger, maar ook in deze wedstrijd hield Borger de ongeslagen status vast. Beide elftallen kwamen niet tot scoren en dus bleef het 0-0. Schipluiden moest daardoor met minimaal 3-0 zien te winnen van Astrantia. Schipluiden wist de wedstrijd uiteindelijk wel te winnen, maar deed dit slechts met 2-1, waardoor na het laatste fluitsignaal de handen bij Borger de lucht in konden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Gieterveen kent uitstekende middag bij DOS ’63

Gieterveen heeft goede zaken gedaan in de vijfde klasse F. Door zelf te winnen ...

Solide EEC heeft geen kind aan GKC

EEC heeft op het sportpark Hoogte der Heide in Gasselte een eclatante 6-0 overwinning ...

HOC speelt gelijk tegen KSC

HOC had aan gelijkspel voldoende om door te gaan in de beker.